Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on maailman ensimmäinen iskunkestävä hybriditietokone

Panasonic esitteli tällä viikolla ensimmäisen täysin muunneltavan hybridilaitteen, jossa yhdistyy iskunkestävä tablet ja kannettava tietokone. Toughbook CF-20 on iskunkestävä kannettava tietokone, jonka näyttöosan voi irrottaa tabletiksi. Laitteen kuusi erilaista käyttötilaa vastaavat valmistajan mukaan mitä erilaisimpien työtehtävien tarpeisiin.

CF-20 on uudistettu versio vanhemmasta CF-19-mallista. Uusi mallion ensimmäinen täysin iskunkestävä Toughbook Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä ja Intelin 6th Generation IntelCore-prosessoriteknologialla. Sen kosketusnäyttöä voi käyttää myös hansikkaat kädessä. Vehicle Mount -telakointimahdollisuus sekä Desktop Port Replicator -telakointiasema työpöydälle lisäävät Toughbook CF-20:n käyttömahdollisuuksia.

Laite toimii joko tavallisena kannettavana tietokoneena tai presentaatiotyökaluna. Sisäänrakennettua kahvaa voi käyttää sekä kantamiseen että laitteen ripustamiseen seinälle. CF-20 on täysin toimintakykyinen myös liikuteltaessa.

Valmistajan mukaan CF-20 sopii erityisen hyvin esimerkiksi huolto- ja ylläpitopalveluun, vähittäiskauppaan, vakuutusalalle, ajoneuvokantojen hallinnointiin ja autojen vuokraukseen, ICT- ja puolustussektorille, julkishallintoon sekä ensiaputyöntekijöille.

CF-20 on rakennettu kestämään niin auringon paahteen kuin rankat sadekuurot. Laitteessa on 10,1-tuumainen kymmenen sormen yhtäaikaista kosketusta tukeva WUXGA-näyttö (1920 x 1200 pikseliä). Näyttöä voi käyttää myös hansikkaat kädessätaiyhdessä IP50 Digitizer -kynän kanssa, jolloin kosketusnäyttö lukee käyttäjän kynänvedot rajuissakin sääoloissa.

Laitteessa on 1,1 gigahertsin kellotaajuudella (2,8 gigahertsiä Intel Turbo Boost -tilassa) toimiva Intel Core m5-6Y57 vPro -prosessori ilman tuuletinta, Intel HD 515 -grafiikka, kahdeksan gigatavun RAM-muisti, 256 gigatavun SSD-massamuisti ja Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä, jonka voi halutessaan vaihtaa Windows 7 -käyttöjärjestelmään.

Tabletissa on oma akku, ja lisäakun voi kytkeä hybridin näppäimistöosaan, jolloin akkukapasiteetti kaksinkertaistuu. Hot swap -toiminnon ansiosta akut voi vaihtaa myös koneen ollessa käynnissä ja akkuja voi vaihtaa myös tabletin ja näppäimistöosan välillä.

Toughbook CF-20 -mallissa on WLAN-yhteys, Bluetooth 4.1 sekä lisävarusteena saatava 4G LTE -yhteys. Navigointi tapahtuuU-Blox 8 GPS:llä. Laitteen edessä on 2 megapikselin webkamera stereomikrofonilla sekä 8 megapikselin takakamera dokumentointia varten.

 

 

Ajoneuvotelineen mukana tulee antenni, joka parantaa mobiiliyhteyttä erilaisissa kulkuvälineissä. Teline on suunniteltu niin, että laitteen monipuolinen käyttö on mahdollista myös laitteen ollessa kiinnitettynä. Laitteen voi lukita tietoturvan varmistamiseksi ja silti säilyttää GPS-ominaisuudet ja reitityksen toiminnassa.

Panasonic Toughbook CF-20:n sisärunko on valmistettumagnesiumseoksesta ja laite on IP65-luokiteltu sekä MIL-STD 810G -standardin mukaisesti testattu.Tablettina laite painaa 950 grammaa ja näppäimistön kanssa1,76 kilogrammaa.

Panasonic Toughbook CF-20 -mallilla on standardi kolmen vuoden takuu, ja se on saatavana virallisilta jälleenmyyjiltä ja Panasonic-kumppaneilta helmikuusta 2016 alkaen. Hinta ilman arvonlisäveroa on noin 3000 euroa.