Päivitys aiheuttaa ongelmia Bosen suosituissa vastamelukuulokkeissa

Bosen vuonna 2017 julkaisemat QuietComfort 35 II -kuulokkeet ovat saaneet valmistajalta uuden päivityksen, mutta tällä kertaa päivitys ei ole vienyt kuulokkeita parempaan suuntaan. Viimeisen kuukauden aikana useat käyttäjät, jotka ovat päivittäneet kuulokkeiden ohjelmiston versioon 4.5.2, ovat raportoineet aktiivisen kohinanvaimennuksen selvästi heikentyneen päivityksen jälkeen.

Pääasiallisena ongelmana käyttäjät ovat raportoineet korkean ja matalan kohinanvaimennuksen toimivan päivityksen jälkeen samalla tavalla. Näin ollen päivitys vaikuttaa lukitsevan kohinanvaimennuksen matalalle tasolle, eikä voimakkaamman kohinanvaimennuksen kytkeminen onnistu enää päivityksen jälkeen.

Bose itse on ilmoittanut, ettei yhtiö ole viimeisessä päivityksessään muokannut kohinanvaimennukseen liittyvää ohjelmistoa, eikä täten myöskään rohkaise käyttäjiä palauttamaan kuulokkeisiin vanhempaa ohjelmistoversiota. Toisaalta yhtiö ei myöskään tarjonnut selvitystä ongelman mahdollisista syistä tai tulevista korjauksista.

Osa käyttäjistä on raportoinut saaneensa kohinanvaimennuksen toimimaan uudestaan yhdistämällä kuulokkeet tietokoneeseen ja lataamalla Bose Updater -sovelluksen. Android Authorityssäkin julkaistu viisikohtainen ohje kuulokkeiden korjaamiseksi on nähtävissä alta.

  1. Sammuta kuulokkeet
  2. Yhdistä kuulokkeet laturiin vähintään 5 sekunniksi ja tämän jälkeen irroita kaapeli
  3. Yhdistä kuulokkeet tietokoneensaan USB:n kautta ja avaa Bosen sivu selaimella
  4. Lataa ja käynnistä Bose Updater -sovellus tietokoneella
  5. Päivitä kuulokkeet tietokoneen kautta viimeisimpään ohjelmistoversioon manuaalisesti