Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oura-sormus päivittyi veren happipitoisuuden mittauksella ja hengityksen säännöllisyyden seurannalla

Ouran älysormuksille on lisätty uusia toimintoja.

Veren happipitoisuuden ja hengitysrytmin seuranta mahdollistaa entistä kattavammat terveysraportit, Oura tiedottaa.

Suomalaisen Ouran kolmannen sukupolven Ring Gen3 -älysormuksille on julkaistu päivitys, joka sisältää tuen veren happipitoisuuden (SpO2) seurannalle, joka on tuttu ominaisuus esimerkiksi monista älykelloista.

Pelkän happitason tarkkailun lisäksi Ring Gen3 osaa tarkkailla hengityksen säännöllisyyttä ihmisen nukkuessa. Uudistusten ansiosta älysormus havainnoi hengitystä läpi yön ilmoittaen tarvittaessa mahdollisista häiriöistä tai epäsäännöllisyyksistä.

Ouran mukaan veren happipitoisuus on monipuolinen terveyden mittari, sillä veren sisältämän hapen määrä on läheisesti kytköksissä moniin elintoimintoihin. Oura Ring Gen3 sisältää infrapunasensorin, jonka avulla mittaukset toteutetaan.

Mittaustuloksia voi tarkastella Ouran tukisovelluksella.

Käytännön tasolla sormus heijastaa sormeen infrapunavaloa mittauksia tehdessään. Mitä enemmän sitä heijastuu takaisin, sitä enemmän veressä on happea, suomalaisyhtiö selventää prosessia yksinkertaistaen.

Oura huomauttaa, että veren happipitoisuutta ja hengityksen säännöllisyyttä mitataan vain yli kolme tuntia kestävissä unijaksoissa. Lyhyiltä päivätorkuilta mittaustuloksia ei siis saa.

Uudet ominaisuudet aktivoituvat automaattisesti Ouran kolmannen sukupolven älysormuksilla. Tukisovelluksen hengityksen säännöllisyysvalikosta toiminnot voi myös halutessaan kytkeä pois päältä.

Uudistukset on nyt julkaistu Oura Ring Gen3 -älysormukselle.