Näyttövika Sonyn pienessä huippuluurissa?

Sony esitteli tänä vuonna IFA-Messuilla kolme uutta Xperia Z5 -älypuhelinta. Sarjan pienin laite, Xperia Z5 Compact, on jo Suomessa myynnissä. Xperia Z5 Compactin omistajat ovat valitelleet puhelinta vaivaavista näyttövioista, ja Sony työstää parhaillaan korjausta asiaan. Sony tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Yhtiö kertoo, että se on tietoinen näyttöviasta.

– Tiedämme, että joidenkin asiakkaiden valkoisissa Xperia Z5 Compact -älypuhelimissa on ongelmia kosketusnäytön kanssa, verkkosivuilla kerrotaan.

Puhelimen näyttö ei siis vastaanota kosketusta ja reagoi siihen toivotulla tavalla. Sonyn mukaan ongelma on havaittu vain valkoisissa Xperia Z5 Compact -puhelimissa. Harmaassa testilaitteessamme emme ainakaan huomanneet vastaavaa ongelmaa.

Sonyn mukaan kyseessä on ohjelmistopohjainen vika, ja korjauspäivitys tulee saataville jo ensi viikolla. On mielenkiintoista, ettei Sony tuo päivitystä saataville OTA-päivityksenä eli päivitystä ei pysty lataamaan suoraan puhelimeen. Puhelin täytyy päivittää PC Companion- tai Bridge for Mac -ohjelmien avulla. Päivitys tulee saataville eri alueilla eri aikaan, joten jos päivitys ei ole vielä ensi viikolla saatavilla, ei ole syytä huoleen.