Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Onko odotettu 3310 sittenkin liian kallis retropuhelin? Kilpailijoita myydään muutamalla kympillä

Uusi painos takavuosien kestohitistä Nokia 3310 -puhelimesta on tulossa myyntiin huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana myös Suomessa. Puhelimen tarkkaa hintaa ei vielä tiedetä mutta sen arvellaan sijoittuvan noin 70 euroon. Tähän hintaan puhelinta myydään Ruotsissa.

Kriittisimmät ovat jo pitäneet 3310:n hintaa sosiaalisessa mediassa liian korkeana, jos kriteerinä pidetään laitteen teknisiä ominaisuuksia. 3310:llä ei voi käyttää sovelluksia, eikä se toimi 3G-verkossa. Kamerassakin megapikseleitä on vain kaksi, mikä riittää juuri ja juuri vaatimattomaan peruskäyttöön. Hinnassa onkin väitetty olevan "retrolisää".

3310:llä on Suomessa edelleen varteenotettavia kilpailijoita edullisimmassa hintaluokassa, vaikkakin varsin vähän. Esimerkiksi Power myy Nokian peruspuhelinta 40 euron hintaan. Tarjolla on Nokia 216 DS, jossa on 3310:n tavoin VGA-kamera ja värinäyttö.

Gigantti puolestaan kauppaa Nokia 222 -mallia, jonka hinta on verkkokaupassa 49 euroa. Tällä puhelimella voi käyttää myös mobiilinettiä ja puheaika on samaa luokkaa 3310:n kanssa.

Nähtäväksi jää, onko 3310:n hinta kohdallaan, kun se saapuu piakkoin kauppojen hyllyille.