Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: televisiojulkistus ensi kuussa – tulee kuitenkin aluksi saataville vain rajatusti

OnePlus kertoi jo viime vuonna valmistelevansa lähtemistä myös televisiomarkkinoille. Pikku hiljaa OnePlus-televisiosta on tihkunut lisää tietoja, ja nyt OnePlus on vahvistanut julkistavansa ensimmäisen televisionsa syyskuussa.

Samalla OnePlus kertoi, että OnePlus TV -televisio on tulossa ensimmäisenä Intian markkinoille. Julkistus voi tapahtua aiempien huhujen mukaan 26. syyskuuta.

”Työskentelemme myös kovasti OnePlus TV:n lanseeramiseksi Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Kiinassa niin pian kuin muodostamme kumppanuudet useimpien paikallisten ja alueellisten sisällöntarjoajien kanssa”, OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau kertoo viestissään.

Itse televisiosta tai sen toiminnoista OnePlus ei vielä paljasta mitään tarkempaa.

”Olen luottavainen, että voitte odottaa OnePlus TV:ltä monia asioita. Kuvan- ja äänenlaatu ovat perustavaa laatua olevia ominaisuuksia, joissa meidän pitää onnistua. Näiden elintärkeiden seikkojen lisäksi uskon TV:n huomiota herättävän designin sekä älykkään yhdistettävyyden tekevän tästä tuotteesta vielä kiinnostavamman”, kommentoi Pete Lau.

OnePlus TV:n myötä OnePlus pyrkii myös vahvistamaan asemaansa kodin älylaitteiden keskiössä sekä älykkäänä sosiaalisena keskuksena.

OnePlus TV ja sen kaukosäädin ovat jo aiemmin ilmestyneet Bluetooth-sertifioitujen laitteiden tietokantaan.

Bluetooth-tietokannassa OnePlus kuvailee uutuuttaan ”uniikiksi Android TV:ksi”, eli mitä ilmeisimmin televisio tulee perustumaan Android TV -käyttöjärjestelmälle. Lisäksi mainitaan kyse olevan LED-näytöstä.

Tietokannassa listattujen mallikoodien perusteella mahdolliset kokoversiot televisiosta voivat olla 43 tuumaa, 55 tuumaa, 65 tuumaa ja 75 tuumaa. Mallikoodien lopusta löytyvien US-, CN- ja IN-lyhenteiden perusteella televisio on suunnattu Yhdysvaltojen, Kiinan ja Intian markkinoille. Myyntiintulo Euroopassa vaikuttaa tämän perusteella astetta epätodennäköisemmältä. Kokoversioista 43-tuumainen olisi tulossa nähtävästi vain Intia-versiona ja toisaalta 75 tuuman koko on ilmeisesti tulossa vain Yhdysvaltojen ja Kiinan versioina.

Aiemmin Bluetooth-tietokannasta bongattiin jo OnePlussan television kaukosäädin.

OnePlus on kertonut aikovansa panostaa televisiossaan etenkin kuvaan, äänenlaatuun ja netin avulla parannettuun käyttökokemukseen. Lisäksi tarkoituksena on ollut parantaa yhteistoimintaa älypuhelimen kanssa.

Huhtikuussa Italiassa design-koulussa vieraillessaan OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau kommentoi myös yhtiön televisiosuunnitelmia. Lau kutsui televisiota älynäytöksi. Mukana televisiossa on ennakko-odotusten mukaan jokin virtuaaliavustajapalvelu mutta vielä ei tiedetä, onko kyse Google Assistantista, Amazonin Alexasta tai jostakin muusta. Huhujen mukaan OnePlus-television näyttöpaneeli olisi varustettu 4K-tarkkuudella ja HDR-tuella.

Lisäksi Lau kommentoi aiemmin, että juuri kaukosäätimet ovat televisioissa vanhanaikaisia. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia ideoita OnePlus-television kaukosäätimessä tullaan näkemään.