Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: OnePlus 8 -sarjan älypuhelimet julkistetaan 14. huhtikuuta

OnePlus on vahvistanut aikovansa esitellä seuraavan sukupolven älypuhelimensa tiistaina 14. huhtikuuta. Koronavirustilanne on viivästyttänyt älypuhelinten suunniteltua julkaisua.

Julkistus tulee tapahtumaan 14. huhtikuuta kello 18 Suomen aikaa järjestettävässä verkkotapahtumassa. Lisätietoa löytyy OnePlussan lanseeraussivulta.

”Olemme innoissamme kaikkien aikojen tehokkaimmasta ja kauneimmasta älypuhelinsarjastamme, OnePlus 8 -sarjasta. Sarjan puhelimissa yhdistyvät nopea 5G-yhteys, korkean virkistystaajuuden näyttö ja OnePlussan puhelimille entuudestaan tuttu tehokas suorituskyky. OnePlus 8 -sarja tarjoaa sujuvan kokemuksen kaikille, sillä lippulaivamalliemme käyttäjät ovat tottuneet saamaan parasta”, kommentoi OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau. ”Mikään yksityiskohta ei ole meille liian pieni, vaan OnePlus pyrkii aina tarjoamaan parhaan mahdollisen käyttökokemuksen lippulaivalaitteillamme.”

Toimitusjohtaja Pete Lau pohjusti ilmoitusta jo myös ennakkoon Twitterissä julkaisemillaan kommenteilla. ”Nämä ovat vaikeita aikoja meille kaikille, ja on tehnyt kipeää nähdä kuinka pandemia on edennyt ja tehnyt pahaa jo monille, sekä suoraan että epäsuorasti”, totesi Lau.

”Tiedän, että monet teistä odottavat tulevaa OnePlus-lanseerausta. Yli 2 000 ihmistä OnePlussalla on tehnyt sen parissa työtä yli vuoden ajan, joten luonnollisesti haluamme jakaa sen kaikkien kanssa. Ollakseni rehellinen, lanseerauspäivää siirrettiin kolmeen otteeseen nykyisestä tilanteesta johtuvista huolista. Nyt, meidän on pakko siirtyä eteenpäin”, Lau selvitti huhuissakin esillä ollutta aikataulun venähtämistä.

Sekä OnePlus 8 että OnePlus 8 Pro ovat paljastuneet viime päivinä jo verkkoon vuotaneissa virallisissa tuotekuvissa. Lisäksi myös puhelinten tekniset ominaisuudet ovat myös paljastuneet luotettavissa huhuissa, joten puhelimista alkaa olla muodostunut varsin kattava kokonaiskuva.

OnePlus 8:sta kuvat kolmena eri värivaihtoehtona julkaisi viikonloppuna Roland Quandt Twitterissä ja WinFuture.de-sivustolla. Kuvissa nähtiin uusi erottuva liukuväri Interstellar Glow, vihreä Glacial Green sekä musta Onyx Black. Aiemmin tuotekuvia OnePlus-uutuuksista on paljastanut vuotaja OnLeaks, OnePlus 8:sta yhdessä Pigtous-sivuston kanssa ja huippumalli OnePlus 8 Prosta iGeeksBlog-sivuston kanssa. Vuotaneet kuvat löytyvät jutun lopusta.

Vuotaja Ishan Agarwal paljasti puolestaan viime viikolla Twitterissä listaukset sekä OnePlus 8 Pron että OnePlus 8:n teknisistä ominaisuuksista. Molemmat puhelimet ovat sisältämässä odotetusti Qualcommin Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ja 5G-verkkotuen.

Huippumalli OnePlus 8 Prohon on lisätty ensi kertaa OnePlus-puhelimissa langaton lataus, 30 watin tehoisena, minkä lisäksi sen rakenne on ensimmäisenä OnePlus-puhelimena myös luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi IP68-luokan mukaisesti.

OnePlus 8 Prossa on myös suurempi ja tarkempi 6,78 tuuman näyttö, jonka virkistystystaajuus yltää 120 hertsiin, kun OnePlus 8:n näytön päivitysnopeus on yhä 90 kertaa sekunnissa, kuten jo OnePlus 7 Prossa ja 7T-malleissa. Uutta on, että molemmissa malleissa – ei vain Prossa – näyttö on nyt sivureunoiltaan kaareva.

Takakameroita OnePlus 8 Prossa on neljä kappaletta, ja kahden niistä tarkkuus on 48 megapikseliä ja kahden muun 8 ja 5 megapikseliä. OnePlus 8:ssa on tyytyminen kolmeen kameraan, joiden tarkkuudet ovat 48, 16 ja 5 megapikseliä. Etukamera molemmissa OnePlus 8 -sarjalaisissa sijaitsee reikänä näytön vasemmassa yläkulmasssa.

Laajempien teknisten tietojen jatkoksi Ishan Agarwal on paljastanut tietoja vielä myös OnePlus 8 Pron kameroiden yksityiskohdista. 48 megapikselin kameroissa kennoina ovat Sonyn IMX689 ja IMX586 ja neljäs 5 megapikselin kamera on parantamassa värien tallentamista. Lisäksi uusina kameraominaisuuksina on tulossa myös uusi yömuotokuvatila, 3-HDR-videokuvaus sekä elokuvamaisia tehosteita. Myös optista kuvanvakautusta on parannettu.

OnePlus 8:n ja OnePlus 8 Pron lisäksi OnePlussalta odotetaan myös edullisempaa 5G-älypuhelinmallia, joka on saamassa viimeisimpien huhujen mukaan nimekseen OnePlus Z. Sen myyntiintuloa on kuitenkin huhuttu vasta kesälle, joten OnePlus Z:n julkistus saattaa olla ohjelmassa vasta joskus myöhemmin, ei vielä OnePlus 8 -sarjan rinnalla.

Alla OnePlus 8 -kaksikosta paljastuneet tekniset ominaisuudet.

OnePlus 8:

 • 6,55 tuuman Super AMOLED -näyttö FHD+-tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Kolme takakameraa: 48, 16 ja 2 megapikseliä
 • 16 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.0)
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 4 300 milliampeeritunnin akku 30 watin Warp Charge 30T -pikalatauksella
 • Ei IP-luokitusta
 • Värivaihtoehdot ”Glow”, musta ja vihreä

OnePlus 8 Pro:

 • 6,78 tuuman Super AMOLED -näyttö QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Neljä takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX689 -kennolla ja f/1,78-aukolla
  • 48 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera Sony IMX586 -kennolla ja f/2,2-aukolla
  • 8 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera f/2,44-aukolla
  • 5 megapikselin värisuodinkamera
  • Optinen kuvanvakain osassa kameroita
 • 16 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.0)
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 4 510 milliampeeritunnin akku 30 watin Warp Charge 30T -pikalatauksella ja 30 watin langattomalla pikalatauksella sekä käänteisellä langattomalla latauksella
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
 • Värivaihtoehdot sininen, musta ja vihreä

Sekä OnePlus 8 että OnePlus 8 Pro paljastuivat jo viime vuonna lokakuun aikana ensi kerran mallinnoskuvissa – jo ennen OnePlus 7T:n ja 7T Pron julkistamista. OnePlus 8 Pro -puhelin on nähty kuvissa myös OnePlussan mainoskasvona jo aiemminkin toimineen näyttelijä Robert Downey Jr.:n käsissä.

OnePlus aloitti ensi kerran jo myös ennen tammikuun puoliväliä puhelinten julkistuksen pohjustamisen kertomalla uudesta 120 hertsin näytöstään. Näyttö tarjoaa myös 240 hertsin kosketustunnistuksen, 10-bittiset HDR-laajasävyvärit sekä MEMC-piirin, joka auttaa sulavoittamaan liikettä näytöllä.

Langattoman latauksen ja luokitellun vedenkestävyyden lisäämisen myötä OnePlus-huippumalli nousee muiden ominaisuuksiensa ohella kalleimpien kilpailijoidensa tasolle näiltäkin osin. Tämä voi olla myös tarpeellista, sillä OnePlus 8:n ja OnePlus 8 Pron hintojen voidaan odottaa nousevan merkittävästi edeltäjistään Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ja 5G-tuen myötä.

OnePlus 8 Pro. Kuva: OnLeaks / iGeeksBlog.
OnePlus 8 Pro. Kuva: OnLeaks / iGeeksBlog.
OnePlus 8 Glow-liukuvärinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8 Glow-liukuvärinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8 vihreänä värinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8 vihreänä värinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8 mustana värinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8 mustana värinä. Kuva: Roland Quandt / WinFuture.de.
OnePlus 8. Kuva: OnLeaks / Pigtou.
OnePlus 8. Kuva: OnLeaks / Pigtou.