OnePlus vahvisti jo: OnePlus 11 tulossa uudella Snapdragon 8 Gen 2 -huippupiirillä varustettuna

OnePlus 11 tulossa jo pian.

Qualcommin julkistettua uuden huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirinsä kiirehtivät valmistajat kertomaan suunnitelmistaan sen käyttöönotosta tulevissa älypuhelimissaan.

OnePlus onkin jo vahvistanut Snapdragon 8 Gen 2:n tulevan käyttöön sen tulevassa OnePlus 11 -älypuhelimessa. OnePlus kertoi asiasta yltä löytyvän kuvan kanssa kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa.

Tarkempaa julkaisuaikataulua OnePlus ei kommentoinut, mutta aiempien huhujen mukaan OnePlus 11:n julkistus voisi tapahtua ainakin Kiinan markkinoille vielä loppuvuoden 2022 aikana. Muillekin markkinoille sitä voidaan odottaa viimeistään alkuvuoden 2023 aikana.

Snapdragon 8 Gen 2 tarjoaa merkittävästi lisää suorituskykyä ja uusia ominaisuuksia edeltävään sukupolveen verrattuna, minkä myötä sillä varustetut uudet huippupuhelimet ovat jälleen kiinnostavia.

Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti jo 12. syyskuuta ensimmäiset mallinnoskuvat tulevasta OnePlus-puhelimesta, tuolloin yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa. Sittemmin hän jatkoi OnePlus 11:n ominaisuuksien listaamisella yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa. Lisäksi ominaisuuksista on kuultu muitakin paljastuksia.

OnePlus 11:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

OnePlus 11 on sisältämässä edeltävien Pro-mallien tavoin reunoiltaan kaarevan näytön sekä reiän etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa. Takana huomio kiinnittyy kamerakohoumaan, joka on selvästi erilainen kuin mitä on nähty OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä.

OnePlus 11:n kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11:n kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Tulevassa OnePlussassa kamerahouma koostuu puhelimen reunalle ulottuvasta laajemmasta alueesta, jonka sisällä vielä paksummaksi kohoaa pyöreä kolme kameraa ja LED-kuvausvalon sisältävä alue. OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä kamerakohouma oli lähes neliön muotoinen, kun odotetussa OnePlus 11:ssä mukaan on tulossa pyöreitä muotoja.

Toistaiseksi kuultujen paljastusten mukaan OnePlus 11 tarjoaa seuraavat ominaisuudet:

 • Metallirunko sivuilla
 • 6,7 tuuman LTPO AMOLED-näyttö 3216×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri
 • Jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja jopa 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera
  • 48 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 32 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera, 20x hybridizoom
  • Hasselblad-brändäys
 • 16 megapikselin etukamera reiässä näytön vasemmassa yläkulmassa
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 100 watin pikalatauksella
 • Alert Slider -kytkin
 • Android 13 -käyttöjärjestelmäversio

Näytön osalta OnePlus 11 jatkaisi edeltävien Pro-mallien kanssa samanlaisella ratkaisulla.

Takana OnePlus 11:ssä olisi paljastusten mukaan 50 megapikselin pääkamera, 48 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä lisäksi 32 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera, ja hybridizoom voisi yltää 20x-tasolle asti. Näin ollen kameroissa tapahtuisi muutoksia OnePlus 10 Prosta, jossa on 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla. Jos tiedot pitävät paikkansa, ovat kaikki kolme takakamerakennoa vaihtumassa OnePlus 11:ssä. Mielenkiintoisin muutos tapahtuisi telekamerassa, jossa optisen zoomin määrä vähenisi, mutta tarkkuus kasvaisi selvästi.

Mainittu 16 megapikselin etukamera puolestaan olisi yllättävä, sillä OnePlus 10 Prossa on 32 megapikselin etukamera.

Samoin tieto 100 watin pikalatauksesta on yllättävä siinä mielessä, että OnePlus 11 ei näin ollen saisikaan samaa 150 watin SuperVOOC-pikalatausta kuin mikä nähtiin jo OnePlus 10T:ssä. Langattoman latauksen tuesta OnePlus 11:ssä ei ole erikseen mainittu huhuissa toistaiseksi mitään.

OnePlus 11 mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11 mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.