Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus paljasti uuden 8T-älypuhelinmallinsa muotoilun jo kuvassa ja videolla - vahvistus muuttuneelle kamera-aluedesignille

Vaikka OnePlus virallisesti julkistaa tulevan OnePlus 8T -älypuhelinmallinsa kokonaisuudessaan vasta 14. lokakuuta, on se jo tänään julkaissut kuva- ja videomateriaalia uutuuden designista aiempien paljastustensa jatkoksi.

Samalla vahvistuksen on saanut OnePlus 8T:n takakamera-alueen design, joka eroaa aiemmista OnePlus-puhelimista, mutta muistuttaa enemmän monien muiden valmistajien tämän vuoden älypuhelimissa nähtyä. Takakameroita OnePlus 8T sisältää neljä kappaletta.

OnePlussan julkaisemissa materiaaleissa on nähty uusi vihreä Aquamarine Green -värivaihtoehto, joka tulee olemaan kiiltäväpintaiseksi viimeistelty. OnePlussan mukaan pinta on viimeistelty heijastamaan valoa tyylikkäällä tavalla sekä tarjoamaan kiiltävä pinta, jossa sormenjäljet eivät kuitenkaan niin paljoa näy.

Aiemmin OnePlus on vahvistanut 8T:n ominaisuuksista jo uuden aiempaa tehokkaamman ja nopeamman 65 watin Warp Charge 65 -pikalatauksen sekä 120 hertsin näytön.

Warp Charge 65 -pikalataus täyttää OnePlus 8T:n yhteensä 4 500 milliampeeritunnin akun tyhjästä täyteen 100 prosenttiin 39 minuutissa. Jo 10 minuutissa akku latautuu tyhjästä 40 prosentin ja vain 15 minuutissa 58 prosentin varaukseen. Osana uutta latausratkaisua on kahteen osaan jaettu akku. Kumpaakin akuista voidaan näin ladata samanaikaisesti yli 30 watin teholla, ja kokonaisuutena lataus käy huomattavasti OnePlussan aiempaa Warp Charge 30T -lataustakin nopeammin.

Lisäksi OnePlussan 65 watin pikalaturi tukee myös 45 watin USB-PD-latausta, jolla voi ladata esimerkiksi läppäreitä ja tablettilaitteita. Latauksen turvallisuuteen on panostettu muun muassa 12 lämpötila-anturilla puhelimessa, sekä salauspiirillä sekä laturissa että kaapelissa.

OnePlus 8T:ssä on edeltäjänsä OnePlus 8:n tavoin kooltaan 6,55 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli. Näytön virkistystaajuus on kuitenkin 120 hertsiä kevään OnePlus 8 Pro -mallin tavoin, kun OnePlus 8:ssa virkitystaajuus on 90 hertsiä. Suurempi näytön päivitysnopeus tekee liikkeestä näytöllä sulavampaa.

Näytönreunukset ovat myös aiempaa pienemmät: OnePlussan mukaan näyttö-runkosuhde on 91,9 prosenttia verrattuna OnePlus 8 Pron 90,8 prosenttiin, OnePlus 8:n 88,7 prosenttiin ja OnePlus Nordin 86,7 prosenttiin. Aiempien paljastusten perusteella OnePlus 8T:ssä näyttö ei ole reunoiltaan enää kaareva toisin kuin OnePlus 8 -puhelimissa.

Aiemmin alta löytyvä OnePlus 8T:n etupuolen kuva on paljastunut jo myös OnePlussan Android 11 Developer Preview 4 -testiversiosta.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.

OnePlus itse ei ole vahvistanut vielä muita 8T:n ominaisuuksia, mutta paljastukset ja vuodot ovat kertoneet jo varsin paljon.

OnePlus 8T:n design paljastui hiljattain luotettavan vuotajan OnLeaksin yhdessä PriceBaba-sivuston kanssa julkaisemissa mallinnoskuvissa. OnePlus on siirtymässä uutuudessa muiden valmistajien vanavedessä suorakulmion muotoiseen, muusta takapinnasta kohoavaan kamera-alueeseen vasemmassa yläkulmassa.

Aiemmin Android Central -sivusto paljasti jo tietoja puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

OnePlus 8T:stä toistaiseksi paljastuneet tekniset tiedot:

 • 6,55 tuuman AMOLED-näyttö, joka on samankokoinen kuin OnePlus 8:ssa mutta nopeampi 120 hertsin virkistystaajuudella, joka aiemmin nähtiin jo OnePlus 8 Prossa. OnePlus 8:ssa näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä. Näytön kirkkaus yltää 1 100 nitiin, ja näyttö-runkosuhde 91,9 prosenttiin. Näytön tiedot OnePlus on jo itse vahvistanut.
 • Neljä takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera uudemmalla kennolla kuin OnePlus 8.ssa
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 5 megapikselin makrokamera
  • 2 megapikselin syvyyskamera
 • 32 tai 16 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 865 tai 865+ -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • 4 500 milliampeeritunnin akku 65 watin Warp Charge 65 -pikalatauksella. Akun ja latauksen tiedot OnePlus on jo itse vahvistanut.
 • Mitat 160,7 x 74,1 x 8,4 millimetriä
 • Paino 188 grammaa
 • Suoraan Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 11 -ohjelmistoa

Etukameran tarkkuuden lisäksi OnePlus 8T:n sisältämä järjestelmäpiiri on avoin kysymys.

Järjestelmäpiirin osalta Android Central, vuotaja OnLeaks ja Amazonin listaus ovat olleet erimielisiä. Aiempi Android Central -sivuston paljastus kertoi OnePlus 8T:hen olevan tulossa OnePlus 8:aan verrattuna päivitetyn ja jopa 10 prosenttia tehokkaamman Snapdragon 865+:n, mutta OnLeaksin ja Amazon-listauksen mukaan järjestelmäpiirinä säilyisi Snapdragon 865.

Kameroiden lukumäärä on kasvamassa OnePlus 8:n kolmesta OnePlus 8T:ssä neljään. OnePlus 8:ssa on 2 megapikselin makrokamera, kun OnePlus 8T:hen pitäisi tulla 5 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Kameroiden joukosta näyttäisi jäävän yhä puuttumaan telekamera, joka löytyi viime vuoden OnePlus 7T -mallista ja jonka puute oli yksi selkeä heikkous jo OnePlus 8:ssa.

OnePlus on jatkamassa 8T-mallilla yhdellä näytön vasemman yläkulman reikään sijoitetulla etukameralla, vaikka edullisemmassa keskihintaluokan Nordissa etukameroita on kaksi. Kyljillä virtapainike, OnePlussan tunnusmerkki eli hiljennyskytkin ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ovat tutuilla paikoillaan.

OnePlus 8T:n rinnalla ei tulla esittelemään OnePlus 8T Pro -mallia.

Sen sijaan OnePlussalta odotetaan edullisempia älypuhelinmalleja – koodinimellä Clover 4G-älypuhelinta parin sadan euron ja koodinimellä Billie 5G-älypuhelinta kolmen sadan euron hintaluokkaan.