Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlussan uuden puhelimen kamerakehitykseen apua yllättävältä taholta

OnePlus on ilmoittanut julkistavansa seuraavan huippupuhelimensa, OnePlus 5:n, kesän aikana. Nyt yhtiöstä on paljastettu, että tulevan mallin kamera on kehitetty yhteistyössä DxO:n kanssa. DxO taasen on tunnettu DxOMark-kameratesteistään, ja omaakin rutkasti kokemusta ja asiantuntemusta kameroista.

OnePlus haluaa yhteistyöllä nostaa tulevan huippumallinsa kameran laadun ”seuraavalle tasolle”. Tarkempia yksityiskohtia yhteistyöstä tai OnePlus 5:n kamerasta ei kerrottu, mutta erinäisten vuotojen perusteella pidetään jo kohtuullisen varmana, että OnePlus 5:stä löytyy kaksoiskamera.

Älypuhelimien kameroissa kuvanlaatuun vaikuttavat kennon ja optiikan lisäksi hyvin paljon myös kuvan prosessoinnissa käytettävät algoritmit, ja erityisesti tällä saralla DxO:n asiantuntemuksesta eittämättä on apua. Nähtäväksi jää, minkälaisia pisteitä tulevan OnePlus 5:n kamera saa DxOMark-testissä. Tällä hetkellä huippupisteitä pitää hallussaan juuri esitelty HTC U11, joka 90 pisteen kokonaistuloksellaan ohitti aiemmin kärjessä olleen, 89 pistettä saavuttaneen Google Pixelin.

OnePlus 5:n odotetaan sisältävän myös 2560×1440 pikselin näytön, Snapdragon 835 -suorittimen sekä mahdollisesti jopa kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Laitteen hinnan on huhuttu asettuvan selvästi edeltäjiä korkeammalle tasolle.