Himoitun OnePlus-uutuuden voi ostaa ilman kutsua

OnePlus 3:n julkaisupäivämäärä on selvinnyt, ja samassa yhteydessä yhtiön perustajajäsen Carl Pei myös mainitsi, ettei uusi puhelinmalli tule enää myyntiin monien harmitteleman kutsujärjestelmän kautta.

Erityisesti yhtiön ensimmäinen puhelin, kulttimaineeseen kohonnut ”lippulaivojen tappaja” OnePlus One tuli tunnetuksi kutsujärjestelmästä, jossa laitteen ostamiseen vaadittiin erillinen kutsu. Kutsun saattoi saada esimerkiksi erilaisista kilpailuista, yhtiön omalta keskustelupalstalta tai puhelimen jo ostaneelta kaverilta.

Yhtiön kannalta kutsujärjestelmä tietysti helpotti tilannetta huomattavasti, kun ei tiedossa ollut, kuinka kovaa kysyntää laitteelle olisi, ja kutsujen avulla laitteita saatiin myytyä sitä mukaan kun varastosaldot antoivat myöden. Kutsujärjestelmää käytettiin myös myöhemmin julkaistuissa OnePlus 2 – ja OnePlus X -malleissa, joskin niiden kohdalla päästiin jo selvästi nopeammin kutsuista yleiseen myyntiin. Tulevan OnePlus 3 -mallin kohdalla ei kutsuja enää käytetä lainkaan.

OnePlus 3 esitellään virtuaalitodellisuustilaisuudessa The Loopiksi kutsutussa virtuaaliympäristössä 14. kesäkuuta, ja ensimmäisten kahden tunnin ajan laite on tilattavissa The Loopista. Tämä tarkoittaa, että ensimmäiset tilaajat joutuvat käyttämään VR-laseja päästäkseen tilausta tekemään, mutta kahden tunnin erikoismyynnin jälkeen laitteet tulevat yleisesti tilattaviksi OnePlussan verkkokauppaan.