Olympialaisten avajaisseremoniaa tullaan kuvaamaan yli 200 Samsungin huippupuhelimella

Pariisin olympialaisten avajaisseremonia tallennetaan Samsungin huippupuhelimilla.

Kaikkiaan kuvaavia laitteita on yli 200, korealaisjätti tiedottaa.

Pariisin kesäolympialaiset käynnistyvät virallisesti perjantaina 26. heinäkuuta, kun avajaisseremonia järjestetään Seine-joella. Tapahtuma televisioidaan maailmanlaajuisesti, minkä ohella se tallennetaan eri kuvakulmista Samsung Galaxy S24 Ultra -huippupuhelimilla.

Kaikkiaan puhelimia sirotellaan seremonian reitille 200 kappaletta, ja muun muassa jokainen tapahtumaan osallistuvasta 85 veneestä varustetaan omalla Galaxy-lippulaivalla.

Samsung on olympialaisten virallinen yhteistyökumppani, ja samalla se haluaa toki hyödyntää mahdollisuuden mainostaa Galaxy S24 Ultran kamerakyvykkyyttä. Puhelimilla kuvatusta sisällöstä koostetaan suora lähetys, jonka kautta avajaisia voi seurata.

Videosyöte lähetetään toisen yhteistyökumppanin, Orangen, 5G-verkkoja myöten. Uusia 5G-antenneja sirotellaan reitin varrelle yhteensä 12 kappaletta, jotta kaistaleveys HDR-videolle varmasti riittää.

Yleensä olympiakisat avataan stadionilla järjestettävissä juhlallisuuksissa, mutta Pariisissa näyttämönä on poikkeuksellisesti kaupungin halkaiseva Seine-joki. Seremonialaivue lipuu hiljalleen pitkin kuuden kilometrin reittiä, ja Samsung pyrkii tallentamaan sen joka kulmasta.