Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokian kiitelty ex-musiikkipalvelu lopetetaan

Nokian aikanaan perustaman MixRadio-musiikkipalvelun taru on päättymässä. MixRadio tunnettiin aiemmin yhdestä harvoista valopilkuista Nokian Lumia-polulla, erinomaisena palveluna, joka sai laajasti kiitosta.

Microsoftin hankittua Nokian puhelinliiketoiminnot, myytiin MixRadio joulukuussa 2014 japanilaiselle monipuolisesta viestintäsovelluksestaan tunnetulle Linelle, joka nyt on laittamassa lapun MixRadion luukulle. Palvelutulee sulkeutumaan tulevien viikkojen aikana.

Linen mukaan se lopettaa MixRadion bisneksen yleisen suoriutumisen, suoratoistomarkkinoiden hankaluuden sekä Linen omien prioriteettien takia. Suomeksi tätä voidaan tulkita niin, että MixRadio ei yrityskaupan jälkeen saavuttanut sille asetettuja tavoitteita ja Linen suunnatessa suurimman huomionsa muutenkin takaisin kansainvälisestä laajentumisesta vahvoille kotikonnuilleen Japaniin sekä esimerkiksi Thaimaahan, on MixRadion aika kadota kuvasta.

MixRadio oli Nokian tuomana tarjolla vain Windows-puhelimille, mutta sovellus laajentui sekä Applen iOS:lle että Androidille Microsoftin myytyä sen. MixRadio tarjosi ilmaiseksi kuunneltavaksi erilaisia valmiita ja käyttäjän mieltymysten mukaan koottuja soittolistoja. Ilmaisversiossa kappaleiden ohituskertojen lukumäärää soittolistalla oli rajoitettu.

MixRadion omaisuuserät ja teknologia tulee jäämään Linen omistukseen. On mahdollista, että Line tulee hyödyntämään niitä omissa Aasiaan suunnatuissa musiikkipalveluissaan.

Microsoftin myydessä MixRadioa oli keskusteluissa mukana muitakin ostajaehdokkaita kuin Line. Pöydällä oli myös vaihtoehto, jossa MixRadiosta olisi tullut oma itsenäinen yrityksensä.

MixRadio-tiimin pääpaikkana oli Bristol Isossa-Britanniassa ja sitä johti yhä ex-nokialainen Jyrki Rosenberg.