Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-puhelimet tulevat päivittymään uudella Androidilla ensimmäisten joukossa

Google julkaisi eilen uuden Android-version, Android 8.0 Oreon, joka aluksi saapuu päivityksenä Googlen omille Pixel- ja Nexus-laitteille.

Ensimmäisenä Android Oreon saavat Googlen Pixel ja Pixel XL -älypuhelimet, Huawein Nexus 6P, LG:n Nexus 5X sekä Pixel C ja Nexus Player. Näille vaiheittain tapahtuvat päivitykset verkon yli ovat jo käynnistyneet.

Perinteisesti Android-päivitykset ovat tulleet verkkaisesti tarjolle muiden valmistajien laitteille. Android 8.0 Oreon kanssa tilanne saattaa kuitenkin hieman parantua. Googlen mukaan monet valmistajat ovat tuomassa Oreo-päivityksiä tai esittelemässä uusia laitteita vielä tänä vuonna.

”Olemme työskennelleet läheisesti kumppaneidemme kanssa, ja tämän vuoden loppuun mennessä, laitevalmistajat, mukaan lukien Essential, General Mobile, HMD Global eli Nokia-puhelinten koti, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp ja Sony, ovat aikataulun mukaan esittelemässä tai päivittämässä laitteitaan Android 8.0 Oreoon”, kertoo Google.

HMD Global käyttää Nokia-älypuhelimissaan lähes puhdasta vakio-Androidia, minkä myötä sen odotetaan olevan muista valmistajista päivitysten etulinjassa. Tarkempaa aikataulua Oreo-päivityksille HMD ei ole vielä ehtinyt kertoa.

Nähtäväksi jää, mikä valmistajista ehtii ensimmäisenä tuoda markkinoille suoraan Android 8.0 Oreolla varustetun puhelimen. Ainakin tuoreen Nokia 8:n ja Samsungin huomenna julkistettavan Galaxy Note8:n odotetaan vielä saapuvan markkinoille aiemmalla Nougat-versiolla varustettuna.