Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hupsista, puhelimen akku täyteen 15 minuutissa

Akkukesto on ollut älypuhelimien murheenkryyni jo vuosien ajan. Normaalisti älypuhelimen akku kestää yhden tai kaksi päivää, joten laite täytyy ladata lähes päivittäin. Oppo on tänään esitellyt Mobile World Congressissa uutta teknologiaansa, joka lataa puhelimen akun täyteen todella nopeasti. Asiasta uutisoi muun muassa GMSArena. 

Kiinalainen älypuhelivalmistaja on jo aiemmin esitellyt VOOC-teknologiaansa (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging), mutta nyt se on viety seuraavalle asteelle. MWC:ssä yhtiö kertoi, että sen uudella Super VOOC -teknologialla 2 500 milliampeeritunnin akku voidaan ladata tyhjästä täyteen vain 15 minuutissa.

Oppon Super VOOC toimii niin microUSB- kuin USB Type-C -porttien kanssa. Toimiakseen Super VOOC vaatii erillisen pistokkeen, uudenlaisen latauspiuhan ja liittimen, joka on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Oppo tulee hyödyntämään teknologiaansa tulevissa älypuhelimissa, kunhan Super VOOC -tarvikkeet saadaan massatuotantoon. Sen pitäisi tapahtua Oppon mukaan lähitulevaisuudessa.

Oppon Super VOOC -teknologian latausajat ovat huomattavasti lyhyemmät kuin aiemmalla VOOC-teknologialla tai kilpailijoiden nopeilla latauksilla.