Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Netflixin ensimmäiset pelit nyt saatavilla myös iPhonelle ja iPadille

Netflix-tilaajat pääsevät pelien makuun nyt myös Apple-laitteilla.

Netflix lanseerasi ensimmäiset pelit osana palvelunsa sisältöä vasta hiljattain marraskuun alussa, ensimmäisenä Android-laitteille.

Nyt ensimmäiset Netflix-pelit ovat tulleet saataville myös Applen iPhoneille ja iPadeille.

Toistaiseksi tarjolla olevat viisi peliä ovat Stranger Things 1984Stranger Things 3Shooting HoopsCard Blast, and Teeter (Up!).

Pelit vaativat Netflix-tilauksen, mutta eivät aiheuta mitään lisämaksua. Netflix-pelit ovat listattu erikseen osana App Storea, josta ne ovat ladattavissa erillisinä sovelluksina. Kyse Netflixin ensimmäisissä peleissä ei siis ole pelien suoratoistosta, vaan pelit ladataan aivan tavallisesti laitteen muistiin.

Pelien asentamisen ja avaamisen jälkeen ne pyytävät kirjautumista Netflix-tilillä. Mielenkiintoisesti Netflix tarjoaa pelien yhteydessä nyt myös mahdollisuuden liittyä Netflix-tilaajaksi Applen maksutavalla sovelluksen sisäisenä ostona.

Netflix tarjoaa peleissään pitkästä aikaa mahdollisuutta tehdä Netflix-tilaus Applen maksutavalla sovelluksen sisäisenä ostona.
Netflix tarjoaa peleissään pitkästä aikaa mahdollisuutta tehdä Netflix-tilaus Applen maksutavalla sovelluksen sisäisenä ostona.

Netflix ei ole tarjonnut tilausmahdollisuutta palveluunsa iPhone- ja iPad-pääsovelluksensa sisällä Applen maksutavalla sitten vuoden 2018 välttyäkseen Applen maksuista ottamalta 15-30 prosentin komissiolta. Peleissä liittymismahdollisuutta tilaajaksi tarjotaan todennäköisesti käyttökokemuksen parantamiseksi muille kuin jo entuudestaan Netflix-tilauksen omistaville käyttäjille.

Netflix tavoittelee peleillä tulevaisuudessa palvelunsa sisällön laajentamista ja tilauksen houkuttelevuuden kasvattamista. Netflix on kertonut, että se näkee pelit yhtenä viihteen muotona. Toistaiseksi Netflixin pelivalikoima on suppea ja yksinkertainen, mutta Netflixin on odotettu panostavan jatkossa merkittävällä tavalla peleihin. Tämän pitäisi näkyä sekä pelivalikoiman kasvamisena että kehittymisenä mielenkiintoisemmilla ja edistyneemmillä peleillä.

Jossakin vaiheessa Netflixin pelien kehitys voi myös viedä kohti verkon yli suoratoistettavia pelejä, jolloin Netflix haastaisi muut pilvipelipalvelut, mutta toistaiseksi tällaisesta laajentumisesta ei ole vielä viitteitä.

Lisäksi Netflix kertoi aiemmin, että ainakin ensi alkuun Netflix-pelit ovat saatavilla vain aikuisille, eikä niitä voi pelata lapsien käyttäjäprofiileilla.