Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Netflix saa uuden ominaisuuden - palvelu päättää puolestasi mitä katsoa

Netflix on pian saamassa uuden ominaisuuden.

Palvelu vahvisti suunnitelmansa TechCrunchille.

Netflix osaa pian suositella sopivaa, satunnaista sisältöä käyttäjän katseltavaksi. Syksyllä 2020 alkanut kokeilu on osoittautunut onnistuneeksi, ja kevään aikana Toista jotakin -toiminto (Shuffle Play) julkaistaan maailmanlaajuisesti.

Netflixin aloitusvalikkoon ilmestyy pian uusi Toista jotakin -painike, jota klikkaamalla tai koskettamalla voi hypätä suoraan katselemaan. Netflix alkaa toistaa algoritmiensä valitsemaa sisältöä, vaikkapa uutta elokuvaa tai sarjaa, pohjaten valintansa käyttäjän aiempiin katselutottumuksiin.

Ominaisuus muistuttaa musiikkipalveluista tuttua satunnaistoistoa, mutta täysin satunnaisesta valinnasta ei ole kyse. Netflix saattaa myös toistaa käyttäjälle esimerkiksi aiemmin kesken jäänyttä elokuvaa tai sarjan jaksoa.

Netflixin Toista jotakin -painike alkuvalikossa.

Netflix vahvistaa, että Toista jotakin -toiminto julkaistaan palvelun kaikille käyttäjille kevään 2021 aikana. Tarkempaa julkaisuaikataulua ei kuitenkaan vielä paljastettu.

Netflixiin suunnitellaan paraikaa myös pelkkää ääntä toistavaa käyttötilaa. Netflix-sarjat radiokuunnelmien kaltaisiksi kokemuksiksi muuttavaa toimintoa koekäytetään paraikaa eri alueilla.