Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nestin älykkäät valvontakamerat ja palovaroittimet myyntiin Suomessa

Googlen vuonna 2014 ostaman Nestin älykkäät valvontakamerat ja palovaroittimet tulevat nyt myyntiin myös Suomessa.

Nestin alkuperäinen tuote, älytermostaatti, ei kuitenkaan tule myyntiin Suomessa, koska se ei ole teknisesti yhteensopiva paikallisen tekniikan kanssa.

Nestin laitteita on voinut käyttää Suomessa jo aiemminkin. Nyt ne tulevat kuitenkin täällä kauppoihin ja sovellukset on käännetty suomeksi. Lisäksi Suomessa saataville tulee Nest Aware -pilvipalvelu, joka tallentaa turvakameroiden materiaalia jopa 30 viimeisen päivän ajalta ja ilmoittaa kotiin tulevista henkilöistä ilmoituksella.

Nest Protect -palovaroitin.
Nest Protect -palovaroitin.

Nestin palovaroittimissa älykkyys tarkoittaa useamman palovaroittimen yhdistymistä Wi-Fi-verkon kautta, jolloin kaikki alkavat hälyttää jonkun varoittimista havaitessa savua tai hiilimonoksidia. Lisäksi palovaroittimen voi yhdistää myös valvontakameraan, jolloin palohälytys aktivoi kameran kuvaamaan. Lisäksi palovaroittimen aktivoitumisesta saa luonnollisesti ilmoituksen myös älypuhelimeen.

Nest tarjoaa Protect-palovaroitintaan kahtena versiona, paristo- ja verkkovirtakäyttöön. Hinta Suomessa tulee olemaan 149 euroa.

Valvontakamerasta uuden sukupolven ja 379 euron Nest Cam IQ on älykkäämpi. Se tunnistaa ihmiset automaattisesti ja myös zoomaa kuvan näiden tekemisiin ja seuraa liikettä. Nest Cam IQ:n videokuvaus tapahtuu 4K-tasolla, mutta lopputuloksena zoomatun videon tarkkuus on 1080p Full HD. Nest Cam IQ tunnistaa myös kotiin tulevat perheenjäsenet, mistä voi saada ilmoituksen älypuhelimeen.

219 euron Nest Cam on tarjolla sekä Outdoor-ulko- että Indoor-sisäversiona. Se ei sisällä älykkäitä zoom- ja seurantatoimintoja, mutta ilmoittaa kuitenkin havainnoistaan ilmoituksella älypuhelimeen. Lisäksi kaikki kolme Nestin valvontakameraa sisältävät myös mikrofonin ja kaiuttimen, joiden ansiosta niiden kanssa voi puhua kotona olevien kanssa – tai vaikkapa pelästyttää varkaan.

Nest Cam IQ -valvontakamera.
Nest Cam IQ -valvontakamera.