Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nämä ovat käytetyimmät Android-versiot tällä hetkellä

Google on kuukausittaiseen tapaansa päivittänyt tiedot Android-laitteiden jakautumisesta julkaistujen ohjelmistoversioiden alle. Laajimmalle levittäytynyt Lollipop on pitänyt kakkuviipaleensa lähes samana sitten viime näkemän. Marshmallow taas kasvattaa osuuttaan jatkuvasti, mutta ei enää totuttuun kiihtyvään tahtiin.

Käytetyin Android-versio on ollut jo pidemmän aikaa Lollipop, eikä tilanne näytä muuttuneen 2. toukokuuta päättyneiden mittausten jälkeen. Android 5.0 ja Android 5.1 kattavat tällä hetkellä yhdessä 35,6 prosenttia laitteista. Osuus on pysynyt viime kuun 35,8 prosentin osuuteen verrattuna lähes samana.

Toiseksi käytetyin Android-versio on Android 4.4 KitKat. Suklaapatukalta nimensä saanut ohjelmisto kattaa 32,5 prosenttia laitteista. Pikkuhiljaa uudemmille versioille tilaansa luovuttava KitKat on menettänyt osuuttaan lähes prosenttiyksikön viimeisen kuukauden aikana.

Alkuvuoden aikana uusin versio eli Android 6.0 Marshmallow on kaksinkertaistanut osuutensa useampana kuukautena peräkkäin. Toukokuun alussa tämä tahti jää kuitenkin saavuttamatta. Marshmallow’n laiteosuus juuri nyt on 7,5 prosenttia, kun huhtikuun alussa se kattoi 4,6 prosenttia.