Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ennakkotietoa: Nämä ominaisuudet tulevat seuraavaan iOS-päivitykseen

iOS 9.1:n julkaisusta ei ole kulunut kuin pari viikkoa, mutta Applella tehdään jo kovasti töitä seuraavan päivityksen eteen. Beta-ohjelmassa mukana olevat käyttäjät ovatkin raportoineet lukuisista uusista ominaisuuksista, joita voidaan odottaa iOS 9.2 -päivityksen myötä. Yhdysvaltalainen PhoneArena-sivusto on luetellut muutamia beta-testaajien esille nostamia uudistuksia, jotka ovat nähtävissä myös alla.

1. Nopeampi suorituskyky iPad Air 2:lla

Vaikka iPad Air 2 ei kärsi hidastelusta nykyiselläkään iOS 9.1:llä, ei entistä nopeampi suorituskyky missään nimessä ole huono asia. iOS Playground -käyttäjä esittelee uuden käyttöjärjestelmäversion toimintaa oheisella YouTube-videolla.

2. Safari-selain uudistuu

Safari-selaimessa on voinut perinteisesti näyttöä pyyhkäisemällä siirtyä edelliselle tai seuraavalle sivulle. Aikaisemmin komennon rekisteröimisessä on ollut ongelmia, mutta iOS 9.2:n myötä Applen pitäisi pureutua ongelmaan syvemmin. Parannuksia on siis toivon mukaan luvassa.

3. Force Touchin uusitut efektit

iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan Force Touch -toiminto on aiheuttanut joillekin päänsärkyä etenkin isompaa Plus-mallia käytettäessä. Siinä, missä tavallisessa iPhone 6s -mallissa näytön tausta sumentuu tyylikkäästi Force Touchia käytettäessä, on iPhone 6s Plussassa efekti asteen verran sotkuisemman näköinen. iOS 9.2:n jälkeen käyttöliittymän pitäisikin toimia sulavammin myös iPhone 6s Plus -malleissa.

Ohessa iOS 9.2:n uusien ominaisuuksien esittelyä.

4. Paranneltu moniajo iPhone 4s:llä

Apple ei ole unohtanut iOS 9.2:n myötä myöskään vanhempia puhelimia ja iPhone 4s:n pitäisi saada ainakin aiempaa nopeammat moniajon animaatiot päivityksessä. Siitä mitä muita suorituskyky parannuksia iOS 9.2 tuo vanhoihin iPhoneihin ei tässä kohtaa ole vielä tietoa.