Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin turvallisen Galaxy Note 7 -puhelimen tunnistaa jatkossa

Samsung on aloittamassa Galaxy Note7:n toimitukset uudelleen jonkin ajan kuluttua. Uusista turvallisista Note 7 -puhelimista löytyy kiinalaisen ATL:n valmistama akku Samsungin yritysryppääseen kuuluvan Samsung SDI:n valmistaman sijaan.

Suomessa Galaxy Note 7 -puhelinten toimitusten pitäisi alkaa lokakuun aikana. Täällä Note 7 -toimitukset eivät aiemmin edes ehtineet alkaa ennen akkujen räjähtämisten pakotettua Samsungin keskeyttämään Note7:n myynnin.

– Jotta asiakkaamme tuntevat olonsa varmaksi siitä, että he saavat oikean tuotteen, uusien Note7-laitteiden tuotepakkaukset merkitään mustalla neliöllä, joka ilmaisee selkeästi, että laitteet ovat uudesta toimituserästä, kertoo Samsung tiedotteessaan.

Samsungin kotimarkkinalta Etelä-Koreasta on jo kuultu myös lisätietoja. Ainakin siellä Samsungin uudet turvalliset Galaxy Note 7 -puhelimet tulevat esittämään akun varauksen näytöllä vihreällä akkukuvakkessa alkuperäisen valkoisen sijaan.

Tämän ohjelmistoratkaisun käytöstä muissa maissa ei ole vielä tietoa. Ainakin Etelä-Koreassa Samsung aikoo myös päivittää vaaralliset Note 7-puhelimet niin, ettei niiden akku lataudu yli 60 prosentin, minkä pitäisi estää tai vähintäänkin selvästi vähentää ylikuumenemis- ja räjähdysriskiä.

Mikäli turvallisia Note 7 -puhelimia ei eroteta liian selvästi vaarallisista, on se ongelma Samsungille. Note 7:n käyttö ja lataaminen on kielletty muun muassa yleisesti lentoyhtiöiden sekä jo nyt myös useiden joukkoliikenteen toimijoiden osalta ympäri maailmaa.

Samsunginmukaan se on lähettänyt suoran viestin kaikkiin Note 7 -laitteisiin, jotka on aktivoitu Euroopassa. Viestissä kehotetaan asiakkaita sammuttamatta laitteensa ja palauttamaan se ostopaikkaansa niin pian kuin mahdollista.