Festarituttu tai lompakko kateissa? Näin tavoitat tuntemattoman tehokkaammin Facebookissa

Facebook tekee uudistuksia viestipalveluunsa. Muutosten avulla sekä tuntemattomien tavoittaminen että ei-kaivattujen viestien torjuminen on aiempaa suoraviivaisempaa.

Facebookin viestintätuotteiden kehitystä johtava David Marcus ilmoitti tiistaina palvelumuutoksesta. Yhtiö tuo Messenger-viestipalveluunsa erityiset Message requestit eli viestipyynnöt, joiden avulla tuntemattomia voi tavoitella pelkän nimen perusteella.

Aiemmin tuntemattomien käyttäjien viestit ovat päätyneet käyttäjän Muut-kansioon, johon ne helposti myös unohtuvat. Jatkossa tuntemattoman lähettäjän viesti saapuessa käyttäjälle näytetään viestipyyntö, jonka hän voi joko hyväksyä ja hylätä. Näin viestit eivät enää jää huomiotta.

Samalla Facebook on halunnut pitää huolta käyttäjien yksityisyydestä. Viestipyynnöt eivät tästä syystä näytä lähettäjälle, onko viesti hyväksytty, hylätty tai edes nähty. Vastaanottaja voi siis huoletta poistaa pyynnöt, joita ei kaipaa, ilman huolta hylkäämistiedon etenemisestä.

Uuden viestiominaisuuden päivittäminen Facebook Messenger -sovelluksiin on nyt alkanut. Marcuksen mukaan tulevina kuukausina on luvassa lisää uudistuksia ihmisten löytämiseen ja yhteydenpitoon.

Viestipyyntö voi tulla tarpeeseen vaikkapa festarituttua tai lompakkonsa hukannutta tavoitellessa.