Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin LG:n älypuhelinliiketoiminnan lopettaminen vaikuttaa ohjelmistopäivityksiin

LG lupaa vielä ohjelmistopäivityksiä.

LG vahvisti tänään lopettavansa älypuhelinliiketoimintansa ja ajavansa sen alas 31. heinäkuuta mennessä.

Jo englanninkielisessä tiedotteessaan LG kuitenkin vahvisti, että älypuhelinten ohjelmistopäivityksille olisi vielä luvassa jatkoa. “LG tulee tarjoamaan huoltotukea ja ohjelmistopäivityksiä olemassa olevien mobiilituotteiden asiakkaille ajanjakson, joka vaihtelee alueittain”, LG kertoi tiedotteessaan.

Koreankielisellä verkkosivuillaan LG on kertonut vielä hieman lisätietoja. LG:n mukaan Android 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen julkaisu on prosessissa valituille malleille aiemmin ilmoitetulla tavalla. Lisäksi osa sen Android-puhelimista tulisi saamaan LG:n mukaan vielä myös Android 12 -päivityksen. Päivitysten saatavuuden kerrotaan kuitenkin riippuvan Googlen aikataulusta, tuotteiden suorituskyvystä sekä vakaudesta. Myös alueellisia eroja voi olla LG:n toteamuksen mukaisesti.

Lisäksi LG:n mukaan se tulee tarjoamaan myös tietoturvapäivityksiä puhelimilleen, mutta toteaa samalla myös voivansa muuttaa käytäntöään milloin tahansa tulevaisuudessa.

Osaltaan ilmassa onkin jo nyt kysymyksiä päivitysten tulevaisuuden suhteen. LG:n viestinnästä Ken Hong kommentoi myös Android Authority -sivustolle asiaa varsin arvoituksellisesti: “Kyllä, tulevat Android-päivitykset ovat tulossa joillekin puhelimille tietyillä markkinoilla, mutta en vielä tiedä tuleeko Yhdysvallat olemaan tuolla listalla.”

LG on ollut jo entuudestaan tunnettu hitaasta päivitysten julkaisuvauhdistaan.

LG julkaisi tietoa suunnitellusta Android 11 -päivitysaikatalustaan Euroopassa vasta alle kuukausi sitten.

Aiempien tietojen mukaan ensimmäisenä Android 11 -päivityksensä saa Euroopassa LG Velvet 5G, joka pääsisi uuden ohjelmiston makuun huhtikuussa. Ennen kesäkuun loppua päivitys oli tarkoitus tuoda myös LG G8X:lle. Heinä-syyskuun aikana on Velvet 4G:n ja G8S:n vuoro, ja loppuvuonna LG:n puhelimista päivittyvät myös Wing, KS2 ja K42, joille Android 11 on tulossa loka-joulukuussa.

Pohjoismaissa, mukaan lukien Suomessa, LG ei ole enää myynyt älypuhelimiaan viimeiseen pariin vuoteen, joten suomalaisittain päivitysten tulevaisuudella on vain rajallista merkitystä.