Näille Nokia-älypuhelimille Android 13 -päivitys on odotettavissa ensimmäisenä

Nokia-puhelinten Android 13 -aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Nokia-älypuhelimista osa on vasta hiljattain saanut Android 12 -päivityksensäkin, vaikka Google julkaisi Android 13:n jo 15. elokuuta, ja sittemmin Googlen jatkoksi muun muassa Samsung ja OnePlus ovat jo julkaisseet Android 13 -päivityksiä useille eri älypuhelimilleen.

Pian Android 13 tekee kuitenkin tuloaan myös ensimmäisille Nokia-älypuhelimille.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on jo vahvistanut Android 13 -käyttöjärjestelmäversion yhtenä yhteensopivana versiona Android Enterprise Recommended -ohjelmassa Nokia X10:lle, Nokia X20:lle, Nokia XR20:lle, Nokia G50:lle ja Nokia G11 Plussalle, mistä voidaan päätellä näiden saavan päivityksen ensimmäisten joukossa.

Lisäksi edellä mainitulta listalta puuttuvat vielä tuoreimmat Nokia-älypuhelimet Nokia G60 ja Nokia X30.

NokiaMob-sivusto on löytänyt GeekBench-suorituskykytestin tietokantaan perustuen HMD Globalin jo testaavan Android 13 -versiota niin Nokia X30:lle ja Nokia G60:lle kuin myös Nokia X10:lle, Nokia X20:lle, Nokia XR20:lle ja Nokia G50:lle.

Toistaiseksi HMD Global ei ole mitenkään kommentoinut Android 13 -päivityksen tarkempaa julkaisuaikataulua.

Android 13 parantaa esimerkiksi yksityisyyttä ja turvallisuutta. Sovellusten tulee Android 13:ssa pyytää lupaa ennen kuin ne voivat lähettää ilmoituksia. Lisäksi lupien pyytämiseen ja niistä luopumiseen tulee muitakin parannuksia. Android 13 avaa myös kehittäjille jälleen paljon uusia mahdollisuuksia, esimerkiksi liittyen sovelluskuvakkeisiin, pika-asetusten lisäämiseen ja sovelluskohtaisiin kieliasetuksiin. Voit lukea lisää Android 13:n sisältämistä uudistuksista aiemmasta artikkelistamme!