Mullistuuko älypuhelinten kasvojentunnistus? trinamiXin ratkaisu mahdollistaa 3D-kasvojentunnistuksen näytön läpi

Qualcommin Havaijilla järjestämän Snapdragon Summit -tapahtuman yhteydessä esiteltiin myös uutta kasvojentunnistusteknologiaa älypuhelimiin.

Qualcommin yhteistyökumppani trinamiX esitteli kehittämäänsä näytönalaista kolmiulotteista kasvojentunnistusratkaisua Qualcommin uudella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä varustetulla referenssilaitteella.

trinamiXin kasvojentunnistusratkaisu on täysin näkymätön ja toimii OLED-näytön läpi. trinamiX kertoo, ettei sen ratkaisun myltä tarvitse tinkiä turvallisuudesta tai näytön katselukokemuksesta.

”Tulevissa älypuhelimissa voi olla maksimaalinen näyttö-runkosuhde ja kasvojentunnistus edessä sijaitsevalla infrapunakameralla, jota ei voi nähdä”, trinamiX kertoo. Ratkaisu koostuu kustomoidusta laitteistosta, sisältäen infrapunakameran, pisteprojektorin sekä kasvot ”valaisevan” flood illuminator -komponentin, sekä uniikeista biometrisen tunnistautumisen algoritmeista. Järjestelmä tunnistaa myös elävän ihon, joten sen huijaamisen ei pitäisi onnistua korkean tarkkuuden maskeillakaan.

Qualcomm tarjoaa yhteistyössä ratkaisulle käyttöön järjestelmäpiiriensä Trusted Execution Environment -turvaosion, johon biometriset tunnistetiedot voidaan säilöä turvallisesti.

Ratkaisu on saanut sertifikaatin FIDO Alliancen, Android Biometric Securityn ja IIFAAn osalta myös maksujen vahvistamiseen.

3D-kasvojentunnistusta älypuhelimissaan on tarjonnut laajasti vuodesta 2017 alkaen Apple sekä Android-puhelinvalmistajista merkittävämmin lähinnä vain Huawei ja Honor. Kolmiulotteinen kasvojentunnistus infrapunakameran avulla on huomattavasti luotettavampi tunnistautumistapa verrattuna vain tavalliseen etukameraan perustuvaan kaksiulotteiseen kasvojentunnistukseen.

trinamiX on saksalaisen kemian alan jättiyhtiön BASFin tytäryhtiö.