Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miksi Samsung myy omistuksiaan nyt hurjalla vauhdilla?

 

Galaxy Note7 -akkukatastrofin pyörteissä rypevä Samsung Electronics on kaupannut viime aikoina vauhdikkaasti omistuksiaan.

Viime viikon alussa kerrottiin Samsungin myyvän tulostinliiketoimintansa HP:lle 1,05 miljardilla dollarilla eli reilulla 900 miljoonalla eurolla. Kaupan toteutuminen tosin voi kestää vielä vuoden päivät tästä hetkestä erilaisten järjestelyjen, viranomaishyväksyntöjen ja muiden tavanomaisten kauppaprosessin osien tultua valmiiksi.

Lisäksi nyt sunnuntaina Samsung Electronics tiedotti myyneensä myös osuuksiaan ASML Holdingissa, Seagate Technologyssa, Rambusissa sekä Sharpissa. ASML-omistuksestaan Samsung myi puolest ja 4,2 prosentin Seagate-omistuksensa kokonaan. Lisäksi Rambusista Samsung myi 4,5 prosentin ja Sharpista 0,7 prosentin omistusosuutensa.

Kokonaisuudessaan Samsung nettosi myynneillä noin biljoona wonia eli 800 miljoonaa euroa. Suurin osa myyntituloista kertyi ASML:n osakkeiden myynnistä 606 miljoonalla eurolla.

Samsungin mukaan sen liiketoimintayhteistyö yhtiöiden kanssa jatkuu ennallaan myynneistä huolimatta. ASML Holding on puolijohdeteollisuudessa mikropiirien valmistuksessa käytettävän teknologian toimittaja, Seagate tunnetaan kiintolevyistään ja muista massamuisteista, Rambus toimii muistipiireissä ja puolijohdealalla laajemmin ja Sharp on Foxconnin omistukseensa hankkima komponentti- ja tuotevalmistaja.

Samsungin taloudelliseen asemaan myynneillä ei ole kummoista vaikutusta. Sen nettokassa kesäkuun lopussa oli64,9 biljoonaawonia eli noin 52 miljardia euroa.

Samsung itse on kertonut myyntien syynä olevan halu keskittyä ydinliiketoimintaan.

Lisäksi myynneistä syntyvillä myyntivoitoilla voitaneen paikata vastapainona hieman kuluvan neljänneksen tuloslukuja, joihin Note7:n akkuongelmien hoidosta odotetaan merkittäviä kertakuluja.