Huhu: Tämä 250 euron älypuhelin päihittää tehoissa kalliimmat kilpailijansa

Xiaomi on lyönyt itsensä läpi Kiinassa, eikä suotta. Nykyjään maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja on tullut tunnetuksi lippulaivamalleistaan, jotka eivät jää tehoissa kilpailijoitaan jälkeen, mutta ovat hinnaltaan puolet halvempia. Vaikka puhelimia ei löydy suoraan suomalaisten jälleenmyyjien valikoimista, ei tilaaminen Kiinasta ole erityisen vaikeaa. Haittapuolena ulkomailta tilatessa on tosin tullimaksut, takuuasiat sekä englanninkielinen käyttöjärjestelmä, mutta varsinkin harrastelijoille mahdollisuus on siitä huolimatta houkutteleva.

Vaikka Xiaomin nykyinen Mi Note Pro -malli ei ole millään muotoa vanhentunut (puhelin on teknisesti pitkälti samalla tasolla Samsungin Galaxy Note 5:n kanssa), pyörii huhuissa jotietoja tulevasta Xiaomi Mi5 -puhelimesta. Leaksflyn mukaan Xiaomin uutuus käyttäisi Snapdragon 820 -suoritinta, neljän gigatavun RAM-muistia ja 16 megapikselin kameraa. Tallennusmuistia puhelimessa olisi mallista riippuen joko 16 tai 64 gigatavua, ja hinnat olisivat vastaavasti 250 ja 280 euroa.

Jos huhut pitävät paikkansa, tapahtuu Xiaomi Mi5:n julkistus joulukuussa ja puhelimesta tulisi samalla yksi ensimmäisistä Snapdragon 820 -suoritinta käyttävistä malleista. Suorittimen lisäksi Mi5:stä pitäisi löytyä myös Qualcommin valmistama 3D Ultrasonic -sormenjälkilukija, jonka pitäisi toimia saumattomasti yhdessä uuden suorittimen kanssa. Mielenkiintoisena ominaisuutena 3D Ultrasonicin pitäisi mahdollistaa myös lukijan asettaminen näytön alle, jonka ansiosta erillistä painiketta sormenjälkilukijalle ei välttämättä tarvittaisi.

 

 

Kuvissa Xiaomin nykyinen Mi4-malli. Tulevan Mi5:n pitäisi Mi4:stä poiketen käyttää kokoalumiinista runkoa.