Microsoftin johtaja vahvisti Lumioiden jäävän taakse – suunta puhelinkehityksessä muuttuu

Microsoftin Ranskan johtaja Vahé Torossian on tuoreessa haastattelussa Le Pontille vahvistanut sen, mikä on monille ollut selvää jo pitkään: Microsoft on jättämässä uusien kuluttajille suunnattujen älypuhelinten valmistuksen taakseen. Syyksi nykyisen puhelintuotannon hylkäämiseen annettiin Android- ja iOS-puhelinten suurempi suosio ja kiinnostavuus kuluttajien keskuudessa.

Jatkosta Torossian kertoi Le Pontille seuraavasti:

"Windows Phone —strategiamme on keskittyä yritysasiakkaisiin, sillä olemme ulkona massamarkkinoilta. Hinta massamarkkinoille pääsystä on tällä hetkellä liian suuri ja odotamme muutaman vuoden sisään tapahtuvaa teknologiaharppausta, joka tuo muutosta ajattelutapaan. Väliaikana emme tule olemaan mukana kuluttajien älypuhelinmarkkinoilla."

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä Torossian tarkoittaa Microsoftin odottamalla teknologiaharppauksella ja ajattelutavan muutoksella, mutta yksi mahdollinen selitys voisi löytyä Microsoftin huhutusta Surface-puhelimesta. Surface-puhelimen uskotaan käyttävän täysveristä Windows 10 —käyttöjärjestelmää ja tukevan koko Windows-ohjelmistokirjastoa. Idea toimisi hieman samaan tapaan kuin Microsoftin nykyinen Continuum-toiminto, jossa Lumia 950:n tai Lumia 950 XL:n näyttöön kytkemällä käyttöön saa työpöytäversioita tietyistä ohjelmista.

Tarkempia tietoja Microsoftin jatkosta puhelinmarkkinoilla voidaan odottaa tulevina vuosina, mutta muutoksista huolimatta Microsoft on vakuuttanut sitoutuneisuuttaan nykyisiin Windows 10 Mobile -puhelimiin. Vaikka jatkossa uusia Lumia-puhelimia ei ole syytä odottaa, tulee Microsoft tukemaan nykyisiä puhelimia ja tarjoamaan käyttöjärjestelmää kolmansille osapuolille.

Microsoftilla oli pitkään suunnitelmissa Lumia-malliston jatkaminen. Kuvassa näkyvillä useita peruttuja Lumia-prototyyppejä. Mukana muun muassa Nokia 2020 -tabletti.