Microsoft vahvisti seuraavan Windows-päivityksen nimen - eikä se ole Windows 12

Windows 12:n julkaisua ei kannata tänä vuonna odottaa.

Microsoftin huhuttiin aiemmin valmistelevan Windows 12:n julkaisua vuodelle 2024, mutta lopulta seuraava Windows-päivitys näyttääkin merkittävyydestään huolimatta jatkavan Windows 11 -nimellä.

Odotukset Windows 12:sta vähenivät jo aiemmin alkuvuoden 2024 aikana, mutta nyt Microsoft on hiljaisesti todennut Windows Insider -ohjelman kautta julkaistun Windows 11:n 26052-koontiversion julkaisutiedoissa, että seuraava Windows-päivitys tulee olemaan Windows 11 24H2. Näin Microsoft jatkaa tuttua nimeämistapaansa, eikä vielä siirry Windowsin numeroinnissa 12-versioon.

Asiasta on kertonut muun muassa XDA Developers -sivusto.

Windows 11:n seuraavan suurpäivityksen julkaisua odotetaan vuoden 2024 toisen puoliskon aikana sen nimen mukaisesti.

Windows 11 24H2 -päivityksen odotetaan tuovan runsaasti uudistuksia esimerkiksi generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuvaan Copilot-kokonaisuuteen, resurssienhallintaan, pika-asetuksiin, älypuhelimeen yhdistävään Puhelinlinkkiin sekä työskentelyä helpottaviin Ryhmiin.

Samalla Windows 11:een on valmisteilla kokonaan uusi virransäästötila ja muita pienempiä uudistuksia muun muassa suorituskykyyn, tietoturvaan ja käyttökokemukseen.

Microsoftin kerrotaan samalla suunnittelevan muutamien sovellusten karsimista. Muun muassa Cortana-avustaja, Sähköposti, Kalenteri ja Kartat saavat tämänhetkisten tietojen mukaan lähteä, ja niin ikään tuttu Wordpad-sovellus on poistuvien listalla. Lisäksi Microsoft on jättämässä taakseen Windows Mixed Realityn.