Microsoft jatkaa Lumia-brändin alasajoa – nyt hiljenee moni sosiaalisen median tili

Lumia-puhelimien tarina alkaa toden teolla olla pian luettu, sillä nyt Microsoft on siivoamassa monia Lumia-aiheisia tilejä sosiaalisesta mediasta.

Lumia-brändiä on ajettu alas jo jonkin aikaa, sillä keväällä lopetti toimintansa Lumia Voices -yhteisö, joka aiemmin tunnettiin myös nimillä Nokia Connects ja Lumia Connects. Elokuun alussa Yhdysvaltojen Lumia US -tili Twitterissä ilmoitti muuttavansa. Nyt samaan kelkkaan ovat hypänneet myös monen muun maan Lumia-tilit. @LumiaSuomi-tili on myös ilmoittanut muuttavansa ja kehottaa syyskuun alusta alkaen seuraamaan @Lumia- ja @MicrosoftOy-tilejä. Kansainvälinen @LumiaHelp -tukitili taasen kehottaa jatkossa seuraamaan @MicrosoftHelps-tiliä.

Sama ilmiö näkyy myös Facebookissa. Siellä @MicrosoftLumiaSuomi -tili on ilmoittanut, että sivu muuttuu pian muotoon @MicrosoftSuomi.

Microsoft itse selvensi Twitter-tilien muuttoja seuraavin vastauksin:

Miksi tili suljetaan?
Tämä tili yhdistetään paikalliseen Windows- tai Microsoft-tiliisi, jotta meistä tulisi osa suurempaa kansainvälistä Microsoft-perhettä.

Mitä sulkemisen jälkeen tapahtuu?
Kun yhdistämmme tämän tilin, näet yhä Microsoft Lumia -päivitykset. Oleellisin muutos on se, että saat myös yleiset Microsoft-/Windows-päivitykset.

Liittyykö tämä koko organisaatiota koskevaan Microsoftin-uudistukseen?
Microsoft Lumia vain yhdistää tilinsä, jotta kaikki voi sijaita yhden yhtenäisen ja globaalin sivun alla.

Keneen otan yhteyttä, jos tarvitsen paikallista tukea?
Jos tarvitset lisäapua laitteesi kanssa, käy seuraavassa osoitteessa: http://microsoft.com/mobile/support

Miksi paikallisesta Lumia-sivustani tulee tukikanava?
Haluamme, että saat vastauksen kaikkiin Microsoft Lumiaan liittyviin kysymyksiisi. Tämän vuoksi jotkin kanavat pysyvät auki näitä paikallisia pyyntöjä varten.

Mitä teen jos paikallinen Lumia-kanavani on suljettu, eikä sitä ole yhdistetty toiseen kanavaan?
Saat uusimmat Lumia-uutset seuraamalla yleisiä Lumia-tilejämme Facebookissa ja Twitterissä.

Microsoft on käytännössä jo lähes luovuttanut älypuhelinbisneksen kanssa ja aikoo jatkossa keskittyä vain yrityspuhelinsegmenttiin, mutta uusia tuotteita ei aivan lähiaikoina ole edes näköpiirissä. Päätös näkyy myös myynneissä, sillä tämän vuoden toisella neljänneksella yhtiön puhelimista saama liikevaihto laski peräti 71 prosenttia vuotta aiempaan nähden.