Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällainen on Windows 10:n seuraava merkittävä päivitys

Microsoft on tänään, Build-kehittäjäkonferenssin toisena päivänä, esitellyt tulevaa Windows-päivitystä, jonka virallinen nimi on Fall Creators Update. Aiemmin päivitys on tunnettu koodinimellä Redstone 3. Päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia sekä uudenlaisen muotokielen käyttöliittymään.

Fluent Design System on Windowsin uusi muotokieli

Microsoftin seuraava askel Windowsin muotokielessä on Fluent Desing System, joka kulki aiemmin koodinimellä Project Neon. Sen avulla Windowsista tulee Microsoftin mukaan aiempaa intuitiivisempi, kattavampi ja vuorovaikutteisempi. Kehittäjät voivat hyödyntää uutta muotokieltä omissa sovelluksissaan.

Fluent Design System on aiempaa kevyempi ja se luo käyttöliittymään kolmiulotteisuutta. Sulavuutta käyttöjärjestelmään tuovat pienet animaatiot eri paikoissa.

Windowsin tuleva muotokieli tullaan näkemään ensimmäisenä sen omissa sovelluksissa. Kehittäjät, ja muut Windows Insider Programissa mukana olevat, pääsevät pian käsiksi uuteen muotokieleen Fall Creators Updaten testiversioissa.

Windows Story Remix tekee automaattisesti kuvista ja videoista tarinoita

Viime vuoden puolella Microsoftilta huhuttiin uutta sovellusta kuvien ja videoiden muokkaamiseen. Windows Story Remix on nyt tuleva uusi sovellus, joka tekee automaattisesti käyttäjän kuvista ja videoista tarinoita.

Windows 8:ssa ollut OneDrive Placeholders tekee paluun

Windows 8:ssa ja 8.1:ssä ollut OneDrive Placeholders tekee paluun Windowsiin. Windows 10:ssä OneDrive Files On-Demand -nimistä ominaisuutta odoteltiin jo kevään Creators Updateen, mutta sitä ei tullut. Se tekee kuitenkin paluun syksyllä.

OneDrive Files On-Demand tuo OneDriven osaksi resurssienhallintaa. Näin myös OneDrivessä olevia tiedostoja voi selata kätevästi samalla tavalla kuin muitakin koneen tiedostoja. Kun käyttäjä avaa esimerkiksi pilvessä olevan PowerPoint-esityksen, lataa tietokone sen väliaikaisesti.

Files On-Demand säästää mukavasti tietokoneen tallennustilaa, kun tiedostot ovat pilvessä ja eivät vie lähes lainkaan tilaa tietokoneen omasta muistista.

Files On-Demandin avulla tietokoneen tallennustilaa kuluu vain muutamia megatavuja, vaikka tiedostoja on gigatavujen edestä.
Files On-Demandin avulla tietokoneen tallennustilaa kuluu vain muutamia megatavuja, vaikka tiedostoja on gigatavujen edestä.

Clipboard-synkronointi, Pick Up Where You Left Off, Timeline…

Syksyllä Windows 10:stä löytyy myös Clipboard-synkronointi, Timeline-ominaisuus sekä Pick Up Where You Left Off -ominaisuus.

Clipboard-synkronointi yhdistää puhelimen ja Windows 10 -tietokoneen toisiinsa ilman uusia sovelluksia. Sen avulla käyttäjä voi esimerkiksi kopioida kuvan tai tekstin tietokoneella, minkä jälkeen sen voi liittää puhelimeen. Ominaisuus toimii Androidilla, iOS:lla ja Windows 10 Mobilella.

Pick Up Where You Left Off -ominaisuuden avulla käyttäjä voi jatkaa esimerkiksi Word-tiedoston muokkaamista siitä kohdasta, mihin tietokoneella jäi. Ominaisuus tulee saataville Androidille, iOS:lle ja Windows 10 Mobilelle Cortanan kautta.

Timeline helpottaa käyttäjää pysymään kärryillä, mitä kaikkea tietokoneellaan tekee. Timelinen kautta käyttäjä pääsee nopeasti esimerkiksi hiljattain tehdyn PowerPoint-esityksen pariin.