Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Käytätkö sähköpostia tai kalenteria Windows 10:llä? Näin ne nyt muuttuvat

Microsoft on kertonut julkaisevansa päivityksiä Windows 10:n omille kalenteri- ja sähköpostisovelluksille. Lähiviikkojen aikana tulossa on useampia uudistuksia, joilla sovellusten käytöstä on tarkoitus tehdä entistä kätevämpää.

Sähköpostisovelluksen näkyvin uudistus on postien ja keskustelujen jakaminen kahteen eri ryhmää, tärkeisiin (Focused) ja muihin. Vastaavaa jaottelua on aiemmin tarjonnut esimerkiksi Google omassa Gmailissaan. Windows 10:n sovelluksessa tämä toiminto tosin onnistuu vielä toistaiseksi vain Microsoftin omien Outlook-com- ja Office 365 -tilien kanssa.

Sovellus jaottelee tärkeisiin sellaiset viestit, joihin käyttäjä luultavimmin haluaa reagoida, ja esimerkiksi mainosviestit ja vastaavat menevät muut-osioon. Tarpeen mukaan käyttäjä voi myös tarkentaa jaottelun toimintaa merkitsemällä saapuneita viestejä oikeaan osioon.

Toisena uudistuksena Windows 10:n sähköpostiin tulevat maininnat (Mentions), eli esimerkiksi ryhmäviestikeskusteluissa voi uusia osallistujia tuoda mukaan lisäämällä nämä viestikenttään @-merkin perään. Lisäksi, jos käyttäjä on @-merkin kanssa merkittynä viesteissä, hän huomaa sen postikansiota selatessaan ja tietää näin reagoida saapuneeseen viestiin.

Windows 10:n kalenterin päivitys tuo muun muassa mahdollisuuden merkitä kalenterin tapahtumia eri väreillä ja näin jaotella niitä eri ryhmiin. Toisena uudistuksena tulee ”Interesting calendar” eli mahdollisuus löytää ja lisätä kalenteriin mielenkiintoisia tapahtumia, kuten oman suosikkiurheilujoukkueen pelejä tai TV-ohjelmia.

Jo aiemmin on kalenteri osannut sähköpostista hakea tietoja esimerkiksi lähestyvistä lennoista tai saapuvista lähetyksistä, mutta nyt sovellukset tekevät niistä käyttäjille yhteenvetokortteja, joiden avulla on helpompi pysyä kärryillä ja nopeasti tarkistaa tapahtumien yksityiskohtia. Lisäksi kalenteri osaa aiempaa paremmin ehdottaa osoitteita tapaamisille tai ehdottaa Skypeä verkkopalavereihin.