Merkittävä Wear OS -älykellojen valmistaja heittää pyyhkeen kehään - Fossil lopettaa älykellojen tekemisen kokonaan

Wear OS -älykellomarkkinoilta poistuu merkittävä tekijä.

Yhtenä merkittävänä Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmällä varustettujen älykellojen valmistajana vuosien ajan tunnettu Fossil on virallisesti vahvistanut ettei se tule enää tuomaan markkinoille uusia Wear OS -kelloja, eikä ylipäänsä muitakaan älykelloja.

Wear OS -kellojen lisäksi Fossil lopetaa myös hybridikellonsa, joissa älyominaisuudet yhdistyivät perinteisen rannekellon viisareihin.

Fossil vahvisti The Vergelle keskittyvänsä jatkossa älykellojen sijaan vähemmän älykkäisiin laitteisiin.

”Koska älykellomaailma on kehittynyt merkittävästi viime vuosien aikana, olemme tehneet strategisen päätöksen lopettaa älykelloliiketoiminnan”, Fossililta kerrottiin. ”Fossil Group ohjaa resursseja tukemaan ydinvahvuuksiamme ja liiketoimintamme ydinsegmenttejä, jotka edelleen tarjoavat meille vahvoja kasvumahdollisuuksia: mielenkiintoisten perinteisten kellojen, korujen ja nahkatavaroiden suunnittelua ja jakelua omilla ja lisensoiduilla tuotenimillämme.”

Fossil-brändin lisäksi Fossil on valmistanut älykellojakin lukuisten muiden merkkien, kuten Citizen, Skagen, Diesel, Michael Kors ja Kate Spade, alla.

Wear OS -älykellojen markkinoilla Samsung on tätä nykyä vahva tekijä, joka on syönyt elintilaa muilta brändeiltä. Lisäksi myös Google on vallannut alaa omilla Pixel Watcheillaan. Kenties Fossililla on tämän myötä vedetty johtopäätös, ettei sillä ole menestysmahdollisuuksia kilpailussa.

Ensimmäiset viimeisimmän Gen 6 -sukupolven kellonsa Fossil julkisti syksyllä 2021.

Gen 6 -kelloilleen Fossil julkaisi vasta marraskuun lopulla Wear OS 3.5 -päivityksen. Pitkästä kehitysajasta huolimatta päivitys toi mukanaan runsaasti ongelmia. Nyt Fossil kertoo aikovansa tukea älykellojaan päivityksillä ”muutaman seuraavan vuoden ajan”.

Fossilin vetäytymisestä Wear OS -kellojen markkinoilta huhuttiin jo loppuvuodesta 2023.