Merkittävä muutos suoratoistopalveluissa - Elisa Viihde vaihtaa leiriä: alkuperäissarjat poistuvat Viaplaysta ja näkyvät jatkossa Ruutu+:ssa

Suoratoistopalvelujen kentällä Suomessa tapahtuu merkittävä muutos, kun Elisa vaihtaa kumppania Viaplaysta Sanomaan.

Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat lokakuusta alkaen katsottavissa Ruutu+-tilauksella. Samalla alkuperäissarjat poistuvat Elisa Viihde Viaplaysta 30. syyskuuta, ja palvelu jatkaa Viaplay-nimellä.

Elisa aloittaa Sanoman omistaman Nelonen Median kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota suomalaisille kattava yhdistelmä huippulaatuista sisältöä, erityisesti kotimaisia alkuperäissarjoja, elokuvia, viihdeohjelmia ja urheilua.

”Suomalaisten kiinnostus kotimaisia sisältöjä kohtaan kasvaa. Nelonen Median kanssa voimme tarjota vaihtoehdon, jossa kotimaiset laatusisällöt ovat kattavasti saatavilla yhdestä paikasta. Elisa satsaa jatkossakin laadukkaisiin sisältöihin ja Elisa Viihde tv-palveluun. Olemme merkittävä kotimaisten sisältöjen tilaaja ja kansainvälistäjä. Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat palkittuja ja kansainvälisessä levityksessä”, kertoo liiketoimintajohtaja Sami Aalto Elisalta.

Ruutu+-tilaajat pääsevät lokakuun alusta lähtien katsomaan myös Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. Elisa Viihde -asiakkaille Ruutu+ on saatavilla suoraan tv-palvelusta.

”Elisa Viihteen laadukkaat ja palkitut kotimaiset sisällöt täydentävät upeasti Ruudun ohjelmakirjastoa ja vahvistavat Ruudun asemaa parhaiden kotimaisten sisältöjen kotina. Jatkuvasti muuttuvalla suoratoistomarkkinalla kilpailemme myös kansainvälisten jättiläisten kanssa: suomalaisten yleisöjen tunteminen ja parhaat kotimaiset sisällöt ovat tässä kisassa meille ehdoton kilpailuetu”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Kaikki Elisa Viihde Viaplayssa aiemmin jo julkaistut Elisa Viihde -alkuperäissarjat näkyvät Ruutu+-tilauksella 1. lokakuuta alkaen. Lisäksi uudet Elisa Viihteen alkuperäissarjat tulevat jatkossa ensimmäisenä katsottavaksi Ruutu+-tilauksella. Esimerkiksi Ivalon kolmas kausi julkaistaan Ruudussa 4. lokakuuta.

Ivalon ohella muita esimerkkejä Elisa Viihde -alkuperäissarjoista ovat Pohjolan laki, Sipoon herttua, Kaikki synnit, Nyrkki, Renki ja Mies joka kuoli.

Samalla Elisa Viihde -tv-palvelun suoratoistovalikoima kasvaa, kun tarjontaan tulee Ruutu+-tilaus elokuun aikana.

Elisa Viihteen alkuperäissarjat poistuvat Elisa Viihde Viaplaysta 30 syyskuuta., ja palvelu jatkaa Viaplay-nimellä. Muutoksella ei kerrota olevan vaikutusta palvelun hintaan. Myös Viaplayn suoratoistopalvelu ja kanavapaketit ovat jatkossa edelleen saatavilla Elisan kautta.

Elisan mukaan se tiedottaa lähipäivinä Elisa Viihde Viaplayn suoratoistopalvelua tilaaville asiakkaille tulevasta muutoksesta.