Maailman upein työpaikka? Applen megakampuksella on jättimäinen kuntosali ja hedelmätarha

Applen pitkään rakenteilla ollut megalomaaninen pääkonttori Kalifornian Piilaaksossa avautuu huhtikuussa.

Apple Parkiksi ristitty kampus kunnioittaa Applen edesmenneen perustajan ja toimitusjohtajan Steve Jobsin muistoa. Siitä esimerkkinä on Jobsin mukaan nimetty auditorio, jossa jatkossa järjestetään kaikki Applen merkittävät tuotejulkistukset ja mediatilaisuudet. Steve Jobs Theateriksi nimetyssä auditoriossa on paikat 1000 ihmiselle.

Peräti 70 hehtaarin suuruisen alueen keskipisteenä on valtavan avaruusaluksen näköinen päärakennus, jossa on muun muassa yli 9000 neliön suuruinen, Applen työntekijöille tarkoitettu kuntokeskus sekä vierailijoille suunnattu Apple Store.

Kuva: Apple

Rakennuksen pihamaalta löytyy runsaan kolmen kilometrin pituinen juoksulenkki. Pyöreän päärakennuksen sisäpihalla on hedelmätarha ja lampi työntekijöiden rentoutumista ja virkistäytymistä varten.

Apple on suunnitellut päämajansa kestävää kehitystä silmälläpitäen. Luonto on ollut tärkeä osa suunnitteluprosessia. Pihamaalle on istutettu yli 9000 puuta. Valtavan rakennuksen katolle on asennettu  17 megawatin aurinkopaneelit. Erikoista on sekin, että rakennuksen ilmanvaihto on toteutettu täysin luonnollisesti. Erillistä sähkölämmitystä tai ilmastointia tarvitaan vain kolmena kuukautena vuodessa.

Kaikkien työntekijöiden siirtäminen uuteen kampukseen kestää yli puoli vuotta.

Kuvat: Apple