Maailman halvin kännykkä tulee sittenkin: Hinta alle 4 euroa

Intian markkinoille tarkoitettu alle 4 euron hintainen matkapuhelin on sittenkin tulossa myyntiin. Freedom 251 -nimisen puhelimen kehitystyön tavoitteena on saada köyhimmätkin ihmiset käyttämään matkapuhelinta. Laitteen takana on intialainen yhtiö nimeltä Ringing Bells.

Kyseessä on Android-puhelin, jonka ominaisuudet eivät luonnollisesti ole kalliiden älypuhelinten tasolla. Laite on saanut paljon kritiikkiä hinnastaan, sillä pelkkien materiaalikustannusten on oletettu olevan noin 40 euroa yhtä laitetta kohden. Valmistajan onkin oletettu vedättäneen markkinoita kovilla lupauksilla.

Tilannetta ei helpottanut se, että Freedomin todettiin olevan kopio Kiinan markkinoilla myynnissä olevasta halpapuhelimesta. Lisäksi Freedomin käyttöliittymän ikonit oli kopioitu suoraan Applen iOS-käyttöjärjestelmästä.

Nyt ongelmat näyttävät helpottaneen, sillä Freedom 251 on valmiina toimitettavaksi asiakkaille. Laite tulee myyntiin kesäkuun 30. päivä vajaan 4 euron hintaan.

Valmistaja on parantanut laitteen teknisiä ominaisuuksia ensimmäisestä kehitysversiosta. Nyt Freedomissa on 4-tuumainen näyttö, kaksi sim-korttipaikkaa, kahdeksan megapikselin takakamera ja 1800 milliampeeritunnin akku. Puhelin tulee myyntiin mustana ja valkoisena. Tallennusmuistia on kahdeksan gigatavua.

Valmistajalleen Freedom ei ole rahasampo, sillä yhtiö tekee rutkasti tappiota jokaisella myymällään puhelimella. Ringing Bells odottaa saavansa 2,5 miljoonaa tilausta kuun kesäkuun loppuun mennessä.