Villejä visioita älypuhelinvalmistajalta: tablet puhelimeksi ja puhelin rannekkeeksi

Lenovo on esitellyt uutuuslaitteita ja tulevaisuuden visiotaan Tech World -tapahtumassa San Franciscossa. Kohokohdiksi nousivat odotetusti Tango-teknologialla varustettu Phab 2 Pro sekä uudet Moto Z -huippupuhelimet. Osana show’ta yhtiö vilautti kuitenkin myös kahta taipuvaa näyttöä hyödyntävää laitekonseptia.

Taipuvien laitteiden demosta huolehtivat Lenovon teknologiajohtaja Peter Hortensius ja YouTube-tähti Meghan McCarthy. Jälkimmäistä pyydettiin lavalta käsin esittelemään esimerkkejä Lenovon tulevista suunnitelmista.

Päällä mekko eikä mitään paikkaa puhelimelle? Ei hätää, laitteen voi pukea ranteeseen!

Ensimmäisenä McCarthy vetäisi esiin puhelimen, joka napsahti hetkeä myöhemmin nettijulkimon ranteen ympärille. Nähtävästi laitteen kiertyminen oli tehty mahdolliseksi nivelletyn rungon ja taipuvan näyttöteknologian avulla.

Toisena esimerkkinä McCarthy nosti esiin tabletin, jolla hän kertoi katselevansa ennen kaikkea kissakuvia. ”Tarpeen vaatiessa voin kuitenkin taivutella tabletin kasaan ja hoitaa super-vakavia bisnespuheluita”, McCarthy totesi taivuttaen samalla tabletin keskeltä kahtia.

Tabletti jaettuna kahdella on puhelin?

Luonnollisesti nämä olivat vasta konseptuaalisia esimerkkejä, vaikka rannekepuhelimen näytöllä vaikuttikin taivutuksesta huolimatta olevan elämää, eli laite ei esittänyt pelkkää staattista kuvaa. Hortensius totesikin, etteivät tuotteen ole vielä valmiita. Mahdolliset suunnitelmat julkaisuajoista eivät käyneet tilaisuudesta ilmi.

Selvää on kuitenkin, että taipuvat näytöt ja niitä hyödyntävät laitteet tekevät väistämättä tuloaan. Lenovon ohella esimerkiksi Samsung on kehittänyt ja esitellyt aktiiviseen tahtiin taipuvaa näyttöteknologiaa. Uusimpien huhujen mukaan Galaxy-puhelinten valmistaja saattaisikin esitellä ensimmäisiä taipuvia kuluttajapuhelimia jo ensi vuoden alussa.