Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovo julkisti itsenäisen Daydream-virtuaalitodellisuuslaitteen Mirage Solon ja VR180-kamera Mirage Cameran

Lenovo on julkistanut CES-messuilla uuden itsenäisen Googlen Daydream-alustan mukaisen Mirage Solo -virtuaalitodellisuuslaitteen.

Mirage Solo toimii itsenäisesti eli virtuaalilasit eivät vaadi sisälleen älypuhelinta. Sen sijaan Mirage Solon itsensä sisältä löytyy huippuluokan tekniikkaa: Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia sekä microSD-muistikorttipaikka. Näyttönä toimii 5,5 tuuman 2560×1440 pikselin LCD-paneeli. Näkökentän laajuus on 110 astetta.

Mirage Solo -laitteella toimivat Googlen Daydream -alustalle sovitetut virtuaalitodellisuussisällöt.

Mirage Solo sisältää myös tarvittavat anturit ja kaksi kameraa seuraamaan kuuden suunnan vapaata liikkumista tilassa. Liikeseurantateknologia kantaa WorldSense-nimeä. Mukana toimitetaan kauko-ohjain, joka tukee myös kolmen suunnan liikeseurantaa ja muistuttaa huomattavan paljon Googlen aiemmin omien Daydream View -virtuaalisilmikkojensa kanssa toimittamia ohjaimia.

Akunkestoksi Mirage Sololle luvataan 7 tuntia. Laitteessa on 4 000 milliampeeritunnin akku.

Lenovo aikoo tuoda lasit myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana huhti-kesäkuussa. Tarkkaa hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta sen pitäisi jäädä alle 400 dollarin.

Mirage Solo hajotettuna osiin.
Mirage Solo hajotettuna osiin.

Mirage Solo -virtuaalitodellisuuslaitteen rinnalla Lenovo julkisti myös Mirage Cameran.

Mirage Camera on Xiaomin alaisen Yi-yrityksen vastaavan kameran kanssa ensimmäisiä Googlen uutta kolmiulotteisten kuvien ja videoiden VR180-formaattia tukeva kamera. Googlen mukaan 360 asteen kamerat eivät luo todellista syvyyden tunnetta ja kuluttajien on helpompaa luoda näyttäviä sisältöjä VR180-kameroilla.

VR180-kamerat tallentavat 180 x 180 asteen näkymän. Lenovo Mirage Camera sisältää kaksi 13 megapikselin kameraa kalansilmälisseillä.

Kamerassa on Qualcommin Snapdragon 626 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka sekä 2 200 milliampeeritunnin akku, joka riittää kahden tunnin käyttöön. Tarjolle on tulossa Wi-Fi- ja LTE-versiot.

Mirage Cameralla kuvattuja VR180-sisältöjä voi katsella Googlen Cardboardilla, Daydream View’llä tai Lenovon uudella Mirage Sololla. Lisäksi niitä voi toki katsella normaalisti myös kaksiulotteisina muilla laitteilla.

Mirage Camera on tulossa myyntiin kevään aikana alle 300 dollarin hintaan.

Mirage Camera.
Mirage Camera.