Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kymmenvuotias poika avasi iPhone X:n Face ID -lukituksesta huolimatta

iPhone X:n yksi suurimmista ja kiistellyimmistä uudistuksista on ollut Face ID. Kasvojentunnistusta on yhtäältä kehuttu uudenlaisena innovaationa, mutta toisaalta toiminnasta on annettu myös kriittisempiä arvioita. Esillä on lisäksi ollut erilaiset mahdollisuudet huijata Face ID:tä, esimerkiksi maskin avulla.

Aikaisemmin Face ID:n turvallisuus on ollut esillä, kun kaksi veljestä, joilla ikäeroa oli neljä vuotta, onnistuivat huijaamaan kasvojentunnistusta. Nyt esille on noussut myös toinen tapaus, jossa kymmenvuotias poika onnistuu kirjautumaan äitinsä iPhone X:ään Face ID:tä käyttäen. Video tapahtumasta on nähtävissä alla.

Videolla esiintyvässä tilanteessa korjaus ongelmaan tuli, kun äiti rekisteröi kasvonsa uudelleen Face ID:hen kirkkaammassa valaistuksessa. Toisaalta ongelma oli mahdollista myös toistaa, rekisteröimällä kasvot kolmannen kerran hämärämmässä valaistuksessa.

Aikaisemmin Face ID:n huijaamisen syyksi on mainittu iPhone X:n kyky oppia kasvun muuttuvia piirteitä. Samalla Face ID:n on ongelmistaan huolimatta korostettu olevan turvallisempi kuin tavallinen salasana tai Applen aikaisemmin käyttämä Touch ID -sormenjälkitunnistus. Varsinkin naamion avulla tapahtuva huijaus vaatii merkittävästi työtä ja puhelimen omistajan kasvojen skannausta, joka on vaikea tehdä huomaamatta.

Kuva aiemmasta testistä, jossa Face ID:tä huijattiin luomalla maski puhelimen omistajan kasvoista.
Kuva aiemmasta testistä, jossa Face ID:tä huijattiin luomalla maski puhelimen omistajan kasvoista.