Kuusi oivaa lahjaideaa fitness-intoilijalle

Älypuhelimet ovat saaneet rinnalleen useita erilaisia laitteita, joilla voi seurata omaa päivittäistä aktiivisuutta, harjoittelua, unen laatua tai kehon koostumusta.

Nämä voivat olla myös oivia joululahjaideoita intohimoisesti kuntoiluun suhtautuville ihmisille. Esittelemme alla joukon parhaita vaihtoehtoja.

Apple Watch Nike+ja Samsung Gear S3 -älykellot

Älykelloissa on useita vaihtoehtoja, mutta iPhone-käyttäjälle paras valinta on Apple Watch. Uusista toisen sukupolven Apple Watcheista erityisesti urheilukäyttöön on suunnattu uusi Apple Watch Nike+, joka on tarjolla neljänä erilaisena väriyhdistelmänä.

Apple Watch Nike+:n eri versiot.

Android-puhelinten käyttäjien osalta parhaan älykellon valinta on vaikeampaa, mutta Samsungin juuri myyntiin tullut Gear S3 on vahva vaihtoehto. Parhaiten kahtena eri tyylinä saatavilla oleva Gear S3 toimii yhdessä Samsung-puhelinten kanssa, mutta toiminnallisuus on laaja muillakin Android-puhelimilla.

Samsung Gear S3 Classic ja Gear S3 Frontier.

 

Fitbit Charge 2 -aktiivisuusranneke

Aktiivisuusrannekkeita on tarjolla moneen makuun ja monessa eri hintaluokassa. Edullisimmillaan yksinkertaisen rannekkeen voi saada vain muutamalla kympillä, mutta joululahjassa voi olla järkevää panostaa laatuun. Charge 2 on markkinoita johtavan Fitbitin tuore ja monipuolisin laite, joka kuitenkin on edelleen ensisijaisesti aktiivisuusranneke – toki myös sykemittarilla varustettuna.

Fitbit Charge 2.

 

Polar M200 -juoksukello GPS:llä

Suomalainen Polar tarjoaa myös vaihtoehtoja useissa eri hintaluokissa erilaisilla ominaisuuksilla. Uutuuksiin lukeutuva Polar M200 on melko edullinen juoksukello, joka on varustettu GPS-paikannuksella, rannesykemittarilla ja ympärivuorokautisella aktiivisuusseurannalla. Jos älykellon lisäominaisuuksia ei kaivata, on Polar M200 yksi parhaista vaihtoehdoista.

Polar M200.

 

Beddit 3 -unianturi

Myöskin suomalaisen Bedditin unen laatua eri tavoin seuraava anturi on kerännyt paljon suosiota myös maailmalla. Sänkyyn asennettavasta, käytössä huomaamattomasta Bedditistä tiedot siirtyvät älypuhelimeen sovellukseen ja jopa Apple Watchiin. Unenlaadun seurannan ohella Beddit tarjoaa esimerkiksi älykkään herätyksen, joka osaa unta seuraamalla herättää oikea-aikaisesti sopivassa univaiheessa.

Beddit 3.

 

Withings Body Cardio -vaaka

Nokian nykyisin omistama Withings on kehittänyt yhteyksillä varustettua vaakaansa eteenpäin tuoden myös siihen nyt sykemittauksen sekä sydämen toiminnan terveyttä tutkivat toiminnot. Myös Withings-vaa’asta kaikki tiedot siirtyvät älypuhelinsovellukseen.

Withings Body Cardio.