Uusi verkkokauppa Teknavi.com

"Surface-klooni halvempaan hintaan"

Microsoftin uudet Surface-koneet ovat saaneet teknologiasivustoilta kiitettäviä arvosanoja, mutta monelle tavalliselle kuluttajalle hinnat ovat saattaneet tuntua suolaisilta. Parhaimmillaan yli 2000 euroa maksavat koneet ovat monelle iso sijoitus, varsinkin kun ottaa huomioon, ettei Surfacea ole tarkoitettu kodin ainoaksi koneeksi, vaan paremminkin matkakoneeksi. Tästä syystä monet ovatkin jääneet kaipaamaan Surfacelle halvempaa vaihtoehtoa ja tähän markkinarakoon HP:llä on ollut tarjota useampiakin passeleita vaihtoehtoja.

HP:n kehityskaaren viimeinen uutuus on Spectre x2 -tietokone, joka muistuttaa ulkoisesti luvattoman paljon Microsoftin Surface-koneita. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä halvasta kopiosta, vaan Spectre x2 on otettu lämpimästi vastaan myös eri teknologiasivustojen arvosteluissa. Muun muassa PC Magazine, Engadget, TechRadar, PCWorld ja CNET antoivat koneelle hyvät arvosanat huolimatta siitä, että jokainen sivusto huomautti yhtäläisyyksistä Microsoftin Surface-koneisiin. Toisaalta arvosteluista löytyi myös piikittelyä Microsoftin suuntaan, ja esimerkiksi CNET totesi ”Surface-kloonin olevan oikeastaan parempi diili”, kun taas PCWorld totesi Spectre x2:n olevan ”Surface-klooni huomattavasti halvempaan hintaan”.

Tällä hetkellä Spectre x2:n 256 gigatavun SSD-levyllä ja 8 gigatavun RAM-muistilla varustetun version voi ostaa ulkomaisista verkkokaupoista noin 1000 euron hintaan. Microsoftin Surface Pro 4:n kohdalla samoilla muistimäärillä varustettu versio maksaa noin 1500 euroa, joten hintaero koneiden välillä on 400-500 euroa. Ostajan on kuitenkin hyvä huomioida, että vaikka koneet ovat monelta osin samantyyppisiä, eivät tekniset tiedot suinkaan ole identtisiä. HP:n koneesta löytyy muun muassa työmatkalaisten arvostamana lisänä tuki LTE-yhteyksillä, kun taas Surface Pro 4 loistaa tarkemmalla näytöllään. Näin ollen hintahyöty on pitkälti kiinni omista tottumuksista ja koneen käyttötarkoituksesta.

 

Spectre x2 ei suinkaan ole HP:n ensimmäinen yritys tuoda Surfacen kaltaisia tuotteita markkinoille. Kuvassa HP Elite x2.

 

 

 

Myös 12,1-tuumainen HP Pavilion x2 tuo läheisesti mieleen Surface-koneet sekä Lenovon Yoga Pro -malliston.