Todellako tämän värinen iPhone tulossa? Kotelot jo myynnissä

Suojakoteloita valmistava Spigen pelaa omanlaistaan pitkävetoa uusien iPhone-mallien ympärillä. Yhtiö on nimittäin laittanut iPhone 6s:lle tarkoitetut kotelot myyntiin, vaikka puhelinta ei ole vielä edes julkistettu. Samalla valmistajan kotisivuilla hehkutetaan uutta iPhone-värivaihtoehtoa.

Apple uudistaa hyvin todennäköisesti iPhone-mallistonsa syyskuussa iPhone 6s ja 6s Plus -puhelimilla. Ulkoisesti puhelinten odotetaan muuttuvan hyvin vähän – jos lainkaan – edeltäjiinsä nähden. Uusi ruusunkultainen värivaihtoehto on kuitenkin huhujen mukaan luvassa.

Spigen mainostaa jo kotisivuillaan vaaleanpunaisia koteloita, jotka sopivat yhteen oletetun uuden värivaihtoehdon kanssa. Samalla yhtiö on laittanut perinteisemmän väriset iPhone 6s ja 6s Plus -kotelot myyntiin Amazoniin.

Materiaali voitaisiin nähdä varmistuksena uudelle iPhone-värille, mutta todennäköisemmin kyse on vain nokkelasta heittäytymisestä. 9to5mac huomauttaa, että Applella ei ole tapana jakaa uusien laitteidensa yksityiskohtia lisävarustevalmistajien kanssa ennen virallista julkistusta. Näin ollen Spigen toimisi täysin huhujen perusteella mainostaessaan uusia värivaihtoehtoja ja myydessään ennakkoon iPhone 6s -malleille sopivia koteloita.

Riski on tavallista pienempi, koska S-mallit ovat usein ulkoisesti vastaavia edeltäviin iPhoneihin nähden, mutta tästä huolimatta riski on olemassa. Pahimmassa tapauksessa kotelot eivät sovi puhelimille, jolloin yhtiön tappiot ennakkotoiminnasta olisivat tuntuvia. Värimainoksessa taas ei ole pääomaa kiinni ja se olisi helppo lakaista maton alle, mikäli kyseinen iPhone-värivaihtoehto jäisikin huhuasteelle.

Apple järjestää lehdistötilaisuuden 9. syyskuuta. Uudet iPhonet esitellään mitä todennäköisimmin tuolloin muiden uutisten kera.