Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kommentti: Huawei Mate 10 Lite on yllättävän mielenkiintoinen uutuus alle 400 euron älypuhelimeksi

Huawein Mate 10 ja Mate 10 Pro -huippupuhelinten rinnalla julkistama Mate 10 Lite on myös varsin mielenkiintoinen uutuus. Mate 10 Lite on tulossa Suomessa myyntiin 6. marraskuuta alkaen. Hinta on 399 euroa.

Hinnallaan Mate 10 Lite tulee markkinoille mielenkiintoiseen rakoon, jossa tällä hetkellä kilpailijavalikoima Suomen markkinoilla ei vaikuta erityisen vahvalta. Lisäksi Mate 10 Lite sisältää myös Mate 10 Pron tavoin 18:9-kuvasuhteen näytön, jollaiset ovat yleistyneet vauhdilla tänä vuonna uusissa älypuhelinmalleissa ja ovat ihan kiva lisä älypuhelimeen.

Suomessa keskihintaluokassa 18:9-kuvasuhteella enemmän puhelimen etupuolesta täyttävä näyttö on vielä uusi asia. Mate 10 Liten näytön suhde runkoon on hyvällä 83 prosentin tasolla ja tarjolla on hintaluokassa kilpailjoihin verrattuna joukosta erottuva puhelin. Vaikka huippuluokkaan nähden tarkkuudesta on 5,93 tuuman kokoisessa näytössä tingitty, on 407 pikseliä tuumaa kohti kuitenkin hyvä lukema, eivätkä monet edes tätä paremmasta eroa tulee huomaamaan.

Näytön ohella Mate 10 Litessä on toinenkin mielenkiintoinen ratkaisu, sillä sekä 16 megapikselin taka- että 13 megapikselin pääkameran kaveriksi on tuotu 2 megapikselin kakkoskamera. Sen avulla mukaan saadaan tuki boke-efektille, muotokuvatilassa kuvauskohteen taustan tyylikkäälle sumennukselle. Mate 10 Lite onkin tämän ansiosta myös tavallista parempi puhelin selfie-kuviin.

Muuten Mate 10 Liten tekniikassa ei ole mitään mahdottoman erikoista. Sisuksista löytyy keskiluokan puhelimeen sopiva Kirin 659 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua tallennusmuistia muistikorttipaikan kera. Akun kapasiteetti on myös asialliset 3 340 milliampeerituntia.

Kädessä Mate 10 Lite tuntuu odotetun laadukkaalta ja alumiinirakenne on silmään perustyylikäs.

Ehkä erikoisinta Mate 10 Litessä on vanha Micro-USB-liitäntä. Tässäkin hintaluokassa olisi kyllä jo USB-C:n eli tulevaisuuden aika.

Kokonaisuutena Mate 10 Lite vaikuttaa harkitsemisen arvoiselta älypuhelimelta alle 400 euron hintaluokassa. Suomessa se haastaa samassa hintaluokassa erityisesti Samsungin Galaxy A5 (2017) -mallin, jota on vaikea suositella Huaweihin verrattuna. Nokia-puhelimista ei puolestaan löydy toistaiseksi sopivaa haastajaa tälle Huawei-uutuudelle.