Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kohu vaikutti: OnePlus tekee muutoksia tiedonkeruuseen puhelimista

OnePlus ajautui aiemmin tällä viikolla yksityisyyskohun keskelle, kun selvisi, että se kerää puhelimistaan monipuolisia tietoja laitteen käytöstä sekä perustietoja itse laitteesta.

Nyt OnePlussan toimitusjohtajana toimiva perustajajäsen Carl Pei on ottanut asiaan kantaa ja kertonut muutoksista, joita OnePlus aikoo toimintaansa tehdä.

”Lokakuun loppuun mennessä kaikki OxygenOS:llä varustetut OnePlus-puhelimet tulevat sisältämään kysymyksen käyttöönotossa, halutaanko laitteen liittyvän meidän käyttäjäkokemusohjelmaamme. Käyttöönottoprosessi tulee selvästi kertomaan, että ohjelmassa kerätään analytiikkatietoja puhelimen käytöstä. Tämän lisäksi tulemme sisällyttämään mukaan käyttöehtosopimuksen, joka vielä selventää lisää analytiikkatietojemme keräämistä. Lisäksi haluamme kertoa, ettemme enää kerää tietoja puhelinnumeroista, MAC-osoitteista tai Wi-Fi-tietoja”, kertoo Pei OnePlussan keskustelupalstalla julkaistussa viestissä.

Jo tähän asti OnePlussan käyttäjäkokemusohjelmasta on voinut poistua valikosta kohdasta Asetukset -> Lisäasetukset -> Liity käyttäjäkokemusohjelmaan.

”Haluamme korostaa, ettemme missään vaiheessa ole jakaneet näitä tietoja ulkopuolisten kanssa”, toteaa Pei ja kertoo, että tietoja on tarkasteltu vain yhteenvetoina tavoitteena parantaa tuotteiden käyttökokemusta.