Kiinalaisvideo esittelee vuoden kestäneen projektin: mies rakensi taittuvanäyttöisen iPhonen

Kiinasta on noussut esiin mielenkiintoinen video, jolla kiinalaismies kertoo projektistaan taittuvanäyttöisen iPhonen rakentamiseksi.

Apple itse ei ole toistaiseksi lähtenyt mukaan taittuvanäyttöisten älypuhelinten markkinoille, vaikka esimerkiksi Samsung on edennyt taittuvanäyttöisissä älypuhelimissaan jo neljänteen sukupolveen. Näillä näkymin taittuvanäyttöistä iPhonea Applelta joudutaan odottamaan vielä useampia vuosia.

Kun Apple ei taittuvanäyttöistä iPhonea tarjoa, on sellainen tehtävä itse, on saattanut olla ajatus ennen projektia, josta video on nähtävillä kiinalaisessa Bilibili-palvelussa.

Taittuvaa iPhonea koristaa tietenkin Apple-logo.
Taittuvaa iPhonea koristaa tietenkin Apple-logo.

Kiinalaismiehen rakentama taittuvanäyttöinen iPhone on ristitty iPhone V -nimellä, ja lopputulos on simpukkamalli taittuvalla näytöllä varustettuna. Pohjana projektissa on käytetty iPhone X:n osia, ja komponentteja on hyödynnetty tai niihin mallia otettu Samsungin ja Motorolan taittuvanäyttöisistä älypuhelimista. Osia valmistettiin esimerkiksi 3D-tulostamalla.

iPhonen komponentit täytyi luonnollisesti jakaa taittuvassa laitteessa kahteen eri puoliskoon ja yhdistää toisiinsa. Alemmassa puoliskossa sijaitsee piirilevy sisältäen esimerkiksi järjestelmäpiirin ja muistit, kun taas ylempi puolisko sisältää etu- ja takakamerat ja akun.

Taittuvan iPhonen rakentaminen vaati komponenttien järjestelemistä kahteen puoliskoon.
Taittuvan iPhonen rakentaminen vaati komponenttien järjestelemistä kahteen puoliskoon.

Taittuvanäyttöisen iPhonen rakennusprojektin kerrotaan kestäneen kaikkiaan vuoden verran.

Lopputuloksena on toimiva taittuvanäyttöinen iPhone, jossa kamera ja muut perustoiminnot ovat käytettävissä.

Hauskasti osaksi videota on luotu myös Apple-tyylinen mainosvideopätkä taittuvanäyttöisestä iPhonesta. Sen osana on nähty alta löytyvä mallinnoskuva siitä, miltä taittuvanäyttöinen iPhone voisi viimeistellympänä näyttää.

Tältä taittuvanäyttöinen iPhone voisi näyttää mainoskuvassa.
Tältä taittuvanäyttöinen iPhone voisi näyttää mainoskuvassa.