Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kesän viilennyslaitteet viedään jo käsistä – Siirrettävät ilmastointilaitteet nousseet hellesäiden suosikiksi

Kesän ensimmäiset helteet on jo hikoiltu ja todennäköisesti myös juhannuksesta päästään nauttimaan lämpimässä säässä. Viime kesänä moni jäi ilman helpotusta, kun erilaiset viilennyslaitteet hupenivat kauppojen hyllyistä. Tänä kesänä suosioon on noussut siirrettävä ilmastointilaite. Suosituimmat mallit ovat useista paikoista jo loppu.

Kesän ensimmäiset kuumat kelit ovat herättäneet kuluttajien kiinnostuksen viilennyslaitteita kohtaan. Suosio näkyy hintavertailupalvelu Hintaoppaan hauissa, joissa viilennyslaitteita listaavien kategorioiden kasvu alkoi 16. toukokuuta. Ilmastointilaitteita haettiin touko-kesäkuussa lähes 70 prosenttia enemmän kuin huhti-toukokuussa.

– Ilmastointilaitteita haettiin eniten 21. toukokuuta ja 4. kesäkuuta, jolloin lämpötila kohosi parhaimmillaan hellelukemiin saakka. Ihmisten muistoihin palaavat varmasti myös viime kesän pitkään jatkuneet kuumat kelit. Silloin moni jäi ilman viilennystä, kun laitteet loppuivat kaupoista ja asennusjonot kasvoivat pitkäksi, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Kesäkuumaan on saatavilla erilaisin ominaisuuksin varustettuja laitteita tarpeen mukaan.

– Siirrettävät ilmastointilaitteet ovat selvästi nousemassa tänä kesänä suureen suosioon, sillä niiden osuus ilmastointilaitteiden hauista on touko-kesäkuussa ollut 55 prosenttia, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Toiseksi suosituimpia ovat tuulettimet 32 prosentin hakuosuudella ja kolmantena ilmalämpöpumput 13 prosentin osuudella hauista.

Siirrettävä ilmastointilaite on kätevä, sillä sitä voi siirrellä viilennystä vaativaan huoneeseen tai kuskata vaikkapa kesämökille. Talven tullen laite voidaan varastoida odottamaan seuraavaa kesää. Usein laitteet poistavat lämmön lisäksi kosteutta tilasta, mikä on hiostavalla hellesäällä helpotus.

Hintaoppaan haetuimmaksi laitteeksi on noussut Wilfa Cool 12, joka viilennyksen lisäksi puhdistaa ilmaa. Toiseksi suosituin malli on niin ikään Wilfan Cool 7 ja kolmannella sijalla on Electroluxin EXP26U338CW. Wilfan suosittujen mallien kohdalla kysyntä on niin suurta, että varastot ovat jo tyhjentyneet laitteista.

Katso siirrettävien ilmastointilaitteiden saatavuus täältä.

Ilmalämpöpumppu auttaa kesät talvet

Vaikka ilmalämpöpumppu on asennushetkellä pienempää ilmastointilaitetta suurempi investointi, saa sillä pitkäkestoista ja tehokasta viilennystä ja lämmitystä kotiin.

– Tämän hetken suosituin ilmalämpöpumppu on Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG* / MUZ-LN25VG. Mallin voi saada 300 euroa halvemmalla kun tsekkaa kauppojen hinnat ennen ostamista, Matinvesi-Bassett kertoo.

Kuvassa ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö.

Ilmalämpöpumppu pitää ilman lämpötilan juuri halutussa astemäärässä ja viilentää tasaisesti ja ilman hurinaa koko tilan, siinä missä tuulettimesta syntyy puhallus ja veto. Myös ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on maltillista.

Tuuletin sen sijaan sopii pienempään tilaan ja paikalliseen tarpeeseen. Tämän hetken suosituin malli Hintaoppaassa on edullinen, lattialla pidettävä Nordic Home Culture FT-514 -malli. Suuressa suosiossa ovat myös Dysonin lavattomat tuulettimet, joissa ei ole lainkaan pyörivää propelliosaa. Esimerkiksi Dyson AM06- mallin kohdalla hintavertailu palkitsee. Ero halvimman ja kalleimman kaupan välillä on yli 200 euroa.

Katso kesän suosituimmat tuulettimet täältä.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.