Käyttäjien palaute vaikutti: uudistunut Fitbit-sovellus saa takaisin tuttuja ominaisuuksia

Google on ryhtynyt palauttamaan käyttäjien kaipaamia ominaisuuksia Fitbit-sovellukseen.

Aiempi päivitys sai monet nousemaan vastarintaan.

Google esitteli tätä nykyä omistamansa Fitbitin sovellukseen aiemmin tänä vuonna merkittävän uudistuksen, jossa muun muassa käyttöliittymä laitettiin kokonaan uusiksi hakukonejätin Material You -tyyliä mukaillen.

Näin Fitbit-sovellus juhlistaa taas askeltavoitteen täyttymistä.

Ulkoisten muutosten ohella päivitys vaikutti sovelluksen ominaisuuskattaukseen, ja monet suositut toiminnot poistettiin vailla sen suurempia perusteluja. Käyttäjät nousivatkin nopeasti vastarintaan kritisoiden kovasanaisesti Googlen tuomia muutoksia.

Google näyttää kuunnelleen käyttäjien mielipiteitä, ja jo lähiaikoina Fitbit-sovellukseen on määrä palauttaa kolme kaivattua toimintoa. Vastedes sovellus muun muassa juhlistaa taas askeltavoitteen täyttymistä entiseen tapaan käyttäjää kehuen.

Askeltavoitteen täyttymistä eri päivinä voi pian seurata sekä Androidilla että iOS:llä.
Puettavan älylaitteen akkuvaraus näkyy pian Fitbit-sovelluksen vasemmassa yläkulmassa.

Fitbit-sovellukseen palautetaan myös niin sanotut askelsarjat, jotka käytännössä ovat graafisia aktiivisuuskuvaajia. Käyttäjät voivat jälleen yhdellä vilkaisulla tarkastaa askelmääränsä kuluvalta sekä edeltäviltä päiviltä, ja aiemmin iOS-yksinoikeudeksi jäänyt toiminto saapuu pian myös Androidille.

Kolmantena Google tuo Fitbit-sovellukseen puettavan älylaitteen akkuvarauksesta kertovan kuvakkeen. Vaikkapa Pixel Watchien varauksen voi siis helposti tarkistaa käyttöliittymän vasemmasta yläkulmasta samalla, kun tarkastelee omaa aktiivisuuttaan.

Tavoitteiden täyttymistä juhlistavan toiminnon jakelu on nyt alkanut Androidilla, ja alkuvuodesta 2024 se saapuu myös iOS:lle. Muidenkin uudelleen julkaistavien ominaisuuksien on määrä saapua kaikille Fitbit-sovelluksen käyttäjille lähiaikoina.