Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaupat kilpailevat Black Friday -alennuksilla – nämä ovat alkuviikon himotuimmat tuotteet

Alennushuumassa kannattaa olla tarkkana, sillä osa tarjouksista on tekaistuja. Hintaoppaan mukaan viime vuoden Black Fridayna hinta laski 32 prosentilla tuotteista, mutta vastaavasti hinnat nousivat 15 prosentilla tuotteista.

Kaupat ovat täynnä Black Week -alennuksia, ja maailmanlaajuisesti tunnetuinta ostospäivää Black Fridayta vietetään 27. marraskuuta. Hintavertailupalvelu Hintaoppaasta selviää, että alkuviikon aikana suomalaiset ovat etsineet alennuksia etenkin pelikonsoleista ja älypuhelimista.

hintaopas_blackfriday_2020
Sony PlayStation 5

“Black Weekin hittituotteeksi on noussut odotetusti Sony PlayStation 5 -pelikonsoli. Suosituimpien brändien listalta löytyvät Samsung, Sony ja Apple”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Toista sijaa suosituimpien tuotteiden listalla pitää Apple iPhone 11 64GB -älypuhelin, jonka saa halvimmillaan verkosta 599 eurolla, kun kalleimmillaan hinta pomppaa 849 euroon. Myös saman sarjan 128GB-mallissa hinta vaihtelee 649 eurosta 1099 euroon. Hintaero eri kaupoissa on jopa 450 euroa.

hintaopas_blackfriday_2020
Apple iPhone 11

“Käyttämällä hetken hintavertailuun voit säästää satoja euroja. Näyttävien alennusprosenttien sijaan kannattaa seurata tuotteen euromääräistä hinnanlaskua ja tarkistaa onko tuotteen saanut edullisemmin jonain muuna ajankohtana”, Matinvesi-Bassett muistuttaa.Hintaoppaasta selviää, että Black Friday oli viime vuonna hintavertailupalvelun ylivoimaisesti vilkkain päivä ja vuoden halvin ostospäivä.

Black Weekin suosituimmat tuotteet tällä hetkellä 

  1. Sony PlayStation 5 (PS5)
  2. Apple iPhone 11 64 GB
  3. Apple iPhone 11 128 GB
  4. Samsung Galaxy S10 SM-G973F/DS 128 GB
  5. Logitech G29 Driving Force (PC/PS3/PS4)
  6. Jabra Elite 75t
  7. Sony Bravia KD-55X7055
  8. Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition
  9. Microsoft Xbox Series X 1 TB
  10. Samsung QLED QE65Q80T 

Listalta kiinnostavassa alennuksessa ovat esimerkiksi Jabra Elite 75t -bluetooth-kuulokkeet, joiden hinta on laskenut 99 euroon. Hintaoppaan hintahistoriasta selviää, että kyseisiä kuulokkeita ei ole koskaan saanut edullisemmin. Tuntuvassa alennuksessa on myös Sony Bravia KD-55X7055 -televisio, jonka hinta on pudonnut viime viikosta 300 eurolla. Myös Samsung Galaxy S10 -älypuhelimen hinta on tällä hetkellä vuoden alhaisin, 395 euroa.

Viikon suosituimman tuotteen Sony PlayStation 5 (PS5) hinta ei kuitenkaan ole tippunut. Myös Microsoft Xbox Series X 1TB ja suositun Nintendo Switch -pelikonsoleiden hinnat ovat pysyneet samana.

Suomalaiset odottavat suurempia alennuksia

Hintaoppaan ja Bilendin tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaiset odottavat Black Friday -alennusten olevan keskimäärin jopa 35 prosenttia. Odotukset ovat kuitenkin korkealla, sillä Hintaoppaan tutkiman 400 000:n viime Black Fridayna myydyn tuotteen hinnat laskivat keskimäärin 4,5 prosenttia.

Hintaoppaan mukaan viime vuoden Black Fridayna hinta laski 32 prosentilla tuotteista, mutta vastaavasti hinnat nousivat 15 prosentilla tuotteista. Esimerkiksi suosittujen Apple AirPods -kuulokkeiden hinnat ovat nousseet Black Weekin aikana 31 prosenttia verrattuna marraskuun alkuun.

hintaopas_blackfriday_2020
Logitech G29 Driving Force

Osa suomalaisista suhtautuukin alennuksiin epäilevästi. Tutkimuksen mukaan yli puolet vastaajista ei juurikaan tai lainkaan luota Black Fridayn tarjouksiin.

”Kaikkia tuotteita ei suinkaan myydä alennettuun hintaan, joten kuluttajan kannattaa olla tarkkana ja tarkistaa, onko hinta todella poikkeuksellisen hyvä juuri alennuspäivänä. Yksittäisiä tuotteita voi saada aidostikin korkeilla alennuksilla”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Alennushuuma jatkuu vielä maanantaina 30. marraskuuta, kun Cyber Monday valtaa verkkokaupat.Hintaopas kokoaa Black Weekin ja Black Fridayn tarjoukset yli 800 kaupasta yhdelle sivulle. Maksuton Hintaopas-sovellus on saatavilla Apple ja Android -puhelimille.

Alennushuuma jatkuu vielä maanantaina 30. marraskuuta, kun Cyber Monday valtaa verkkokaupat.Hintaopas kokoaa Black Weekin ja Black Fridayn tarjoukset yli 800 kaupasta yhdelle sivulle. Maksuton Hintaopas-sovellus on saatavilla Apple ja Android -puhelimille.

hintaopas_blackfriday_2020

Tutkimus tehtiin Bilendin hallinnoimassa Omnibus Panelissa 14.–18.10.2020 ja Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa 6.11.–9.11.2020. Kumpaankin verkkokyselyyn vastasi 1000 18–75-vuotiasta ja otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinpaikan mukaan.

Kuvat: Valmistajat ja Shutterstock

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.