Uusia huhuja Samsungin uudesta jättipuhelimesta – kaareva näyttö tulossa

Samsungin seuraavasta Note-jättipuhelimesta on liikkunut monenlaisia huhuja. Nyt kaksi – näytön kaarevuus ja uudet kirjoitusominaisuudet – niistä ovat saaneet hieman lisävahvistusta uuden promokuvavuodon ansiosta.

Galaxy Note 7:n on huhuttu saapuvan markkinoille kaarevalla edge-näytöllä varustettuna. Tähän vihjaa PhoneArenan käsiinsä saama kuva, joka oletetusti esittää Galaxy Note 7:n mainosmateriaalia.

Kuvassa näkyy Samsung-tyyliin takaa valaistu laitteen siluetti sekä kynä. Näiden rinnalla on teksti ”write on the edge of something great” eli ”kirjoita jonkin suuremmoisen reunalle”. Lausahdukseen sisällytetty sanaleikki sallii sille kaksi lukutapaa, mutta molemmat antavat selkeästi ymmärtää, että laidoilta kaartuva edge-näyttö löytyisi laitteesta.

Oletettu Galaxy Note 7 -promokuva. (Lähde: PhoneArena)

Mikäli kuvasta haluaa kaivaa lisätulkintoja, laitteen laidan valojuova vaikuttaisi muodostavan numeron 7. Seuraavan Galaxy Notenhan uskotaan ohittavan numero 6 ja hyppäävän suoraan numeroon 7, jotta Notet ja Galaxy S -puhelimet olisivat nimipoliittisesti samalla viivalla.

Aiemmin vuotanut oletettu Galaxy Note 7 -promokuva.

Lisäksi mainoslauseen kirjallinen tulkinta ja kuvan kynän sijoittelu antavat ymmärtää, että laitteen stylus-kynällä voisi kirjoittaa näytön kaartuvalle reunalle. Tämä yhdistyisi näppärästi SamMobilen raporttiin vuonna 2015 haetusta Smasung-patentista, joka kuvaa nimenomaan edge-näytönreunalle kirjoittamista stylus-kynän avulla.

Toistaiseksi Samsung ei kuitenkaan ole varmistanut seuraavan Galaxy Noten nimeä tai näytön kaartuvuutta. Vuototietoihin kannattaa siis edelleen suhtautua varauksella.

Galaxy Note 6/7:n oletettu muotoilu tietokonemallinnettuna.