Jopa 5 vuoden vankeus uhkaa venäläismiestä – pelasi Pokémon GOta kirkossa ja videoi sen YouTubeen

Pokémon GOta on pelattu ja Pokémoneja jahdattu monissa epäsopimattomissa paikoissa.

Venäläismies Ruslan Sokolovskille hänen tempauksensa voi kuitenkin tuoda ikävämpiä seuraamuksia, kertoo muun muassa brittilehti Guardian. Hän kuvasi Pokémon GO -pelailunsa jekaterinburgilaisessa kirkossa ja video julkaistiin YouTubessa 11. elokuuta. Syyskuun alkupuolella viranomaiset julkaisivat lausunnon, jonka mukaan 21-vuotiasta miestä syytetään vihamielisyyteen yllyttämisestä sekä uskonnon loukkaamisesta.

Sokolovskia pidetään nyt pidätettynä kaksi kuukautta ja lopulta hän voi saada teoistaan jopa viiden vuoden vankeustuomin.

Pokémon GOta ei ole vielä virallisesti edes julkaistu Venäjällä. Peliin on suhtauduttu maassa virallisilta tahoilta epäillen ja pahansuovasti.

Luonnollisesti draamaa Venäjällä riittää. Muun muassa Venäjän ortodoksisen kirkon edustaja Vladimir Legojda on kommentoinut, ettei pidätyksellä olisikaan tekemistä Pokémon-pelailun kanssa kirkossa. Sokolovski on jo aiemmin toiminut aktiivisesti eri aiheita ja asioita kritisoiden, mikä voisilaajemmin olla syynä kiinniottoon.

Sokolovskin vapauttamista on tuettu Twitterissä #FreeSokolovsky-tunnisteella varustetuilla twiiteillä ja myös Pokémon GO -pelikokoontumisia on suunniteltu tuen osoittamiseksi.

Mielenkiintoisesti myös aiemmin vastaavista syytöksistä, joista Pokémon-pelaajaa nyt syytetään, tuomittu Pussy Riot -ryhmä on Twitter-tillään ottanut kantaa asiaan.